Tragedija kod Prnjavora: Izgorjela 86-godišnja žena u njivi nadomak kuće

Policija u Prnjavoru istražuje pod kojim okolnostima se danas, nešto poslije 10 časova, u vatri i dimu našla 86-godišnja Vasiljke Lepir, uslijed čega je ubrzo preminula.

Istraga je u toku, a kako portal MojPrnjavor.info nezvanično saznaje, staricu ja sama potpalila pokošenu travu koja se ubrzo pretvorila u veliku vatrenu buktinju.

To ju je i koštalo života. Uprkos brzoj intervenciji prnjavorskih vatrogasaca i medicinara, podlegla je na pragu Hitne pomoći Doma zdravlja u Prnjavoru.

Tragedija se dogodila u ovdašnjem selu Gornja Mravica, u njivi nadomak kuće starice.

"Jedan od komšija, koji je kasnije i pozvao u pomoć vatrogasce, uočio je staricu kako pali travu. Oko pola časa kasnije zapazio je na njivi dim i vatru u kojoj je ležalo bespomoćno tijelo žene. Očito iz bojazni da joj ne zahvati svega pedesetak koraka blizu kuću, očajna starica se uhvatila u koštac sa vatrom. Nedaleko od nje pronađena je manja posuda za vodu. Najvjerovatnije je da se starica spotakla, odnosno posrnula, i ubrzo našla na zemlji u središtu vatre i dimne zavjese - navodi izvor našeg portala upućen u ovu nesreću.

Ubrzo su pristigli vatrogasci i kola Hitne pomoći Doma zdravlja Prnjavor. Prizor je bio užasan. 

Mada je po samom dolasku vatrogasaca i medicinskog osobalja još davale znake života, kako nezvanično saznajemo, starica je preminula u kolima, pred samim vratima Hitne pomoći prnjavorskog Doma zdravlja.

Mada blizu devedesete godine, kako saznajemo, Vasiljke Lepir je važila za izuzetno krepku i vrednu ženu. Živjela je sama u kući, ali su je često posjećivali i pomagali joj njenih dvoje djece, kao i druga mnogobrojna rodbina.

"Uvijek je nešto radila. Istovremeno je upozoravana da se pazi, naročito da ništa ne pali po ovoj žezi i vrućini, pogotovo na današnju Ognjenu Mariju, kada po narodnom vjerovanju treba izbjegavati i paljenje šibice. A, kao da je neki vrag baš tjerao na to zlo, i desilo se sve suprotno. Ispostavilo se da je paljenjem šibice, odnosno trave, sama sebi ugasila život. Svi smo u šoku, i neizmjerno nam je žao te čestite i vredne žene. Baš na praznik svete velikomučenice, naša Vasiljke ode kao velikomučenica -pričaju, za naš portal, ožalošćeni poznanici zlosrećne žene.  

N. ĐURIĆ

Tagovi: