Počeli radovi na uređenju hrama

Ovih dana počeli su pripremni radovi na vanjskom uređenju porte oko Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg u centru Srpca.

Kako nam je rekao protonamjesnik Željko Sarić u prvoj fazi radova planirano je da se urade trotoari oko hrama i popločaju prilazi u crkveno dvorište , a nakon toga biće uređene i zelene površine. Radove izvodi preduzeće ,,Gradis invest” iz Srpca, piše Radio Srbac.
Protonamjesnik Sarić ističe da svaki segment na uređenju hrama iziskuje mukotrpan rad i velika novčana sredstva, ali na svu sreću veliki je broj vjernika koji pružaju finansijska pomoć . Isto tako dinamika izvođenja radova u mnogome zavisi od donacija kako vjernika tako i ostalih institucija.
Ako sve bude po planu , kaže Sarić , do krsne slave opštine Srbac , Pokrova Presvete Bogorodice , trebalo bi da bude zavšena prva faza građevinskih radova tj trotoari i prilazi hramu.
Prema njegovim riječima pomoć je stigla i od Vlade Republike Srpske tj Ministarstva finansija. Budući da je ova godina od izuzetnog značaja za Srpsku pravoslavnu crkvu, jer se obilježava 800 godina od njene autokefalnosti, završetkom izgradnje hrama bi se na najljepši način obilježio ovaj jubilej.

Tagovi: