Srbac: Formiran tim za duel sa moskovskim šahistima

Međunarodni onlajn šahovski turnir u organizaciji Narodne biblioteke Srbac igraće se u nedjelju na 14 ploča, uz učešće domaćih i moskovskih šahista.

Direktor biblioteke Branko Savanović kaže da će domaći tim činiti četiri člana Šahovskog kluba Srbac, koje će predvoditi predsjednik kluba Jovo Gužvić i deset banjalučkih šahista na čelu sa predsjednikom Centra za unapređenje i razvoj šaha “Gambit” Nemanjom Šipkom.

- Imali smo prvobitnu ponudu prijatelja iz Moskovskog šahovskog saveza da igramo na 50 ploča, ali tehnički nismo u mogućnosti da to organizujemo - rekao je Savanović i dodao da će u čitaonici Narodne biblioteke biti postavljeno 14 računara, a igraće se oko sat i po vremena. Za najuspješnije šahiste Moskovski šahovski savez je obezbijedio nagrade u vidu pehara, medalja i diploma, koje će biti poslane poštom.

- Ovim sportskim događajem neformalno ćemo ozvaničiti početak rada budućeg Centra za izučavanje ruskog jezika u Srpcu a zvanično otvaranje planirano je krajem aprila - rekao je Savanović.

Pokrovitelj turnira je opština Srbac a podršku je pružila i Ambasada Rusije u BiH.

Glas Srpske

Tagovi: