Služen parastos za šest poginulih boraca iz Korova

Boračka organizacija Srbac, u saradnji sa mjesnom boračkom organizacijom Korovi, juče je organizovala parastos za šestoricu poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz ovog sela koji su stradali u Odbrambeno-otadžbinskom ratu – Cvijetina Petkovića, Zorana Strinića, Nenada Veselinovića, Svetu Markovića, Savu Drinića i Milomira Malića.

Parastos je počeo minutom ćutanja a cvijeće i vijence na spomen obilježje, pored porodica poginulih boraca, položile su i delegacije Opštine Srbac, na čelu sa predsjednikom Skupštine opštine Milošem Budićem, Boračke organizacije, mjesnih boračkih organizacija Korovi i Nova Ves, mjesne zajednice Korovi i Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Pomen je služio sveštenik Slaviša Topić a nakon toga svi prisutni uputili su se na mjesno groblje u Korovima gdje je osveštan novi spomenik za umrlog borca VRS Dragana Dragosavljevića, kojeg je postavila Boračka organizacija Srbac iz sredstava Fonda solidarnosti.

Na jučerašnji dan, 31. jula 1992. godine, na Bijelom brdu svoje živote za Republiku Srpsku dali su Cvijetin Petković koji je imao 19 godina i Zoran Strinić koji je imao 20 godina. Prisutni mještani i delegacije su danas upalili svijeće i položile cvijeće i na njihova grobna mjesta.

Tagovi: