Prijepodne za mjere, poslijepodne na svenarodnom veselju (FOTO)

Bosna i Hercegovina je druga u svijetu po broju preminulih osoba uslijed zaraze koronavirusom, ali to ne smeta prvacima SNSD-a da se vesele bez pridržavanja epidemiološkiuh mjera. Da stvar bude gora i apsurdnija slavlje na kojem su učestvovali visoki funkcioneri SNSD-a održano je povodom završenih radova u prvoj fazi izgradnje nove bolnice u Doboju!

U BiH je preminulo 3.314 osoba na milion stanovnika. Ispred BiH je samo Peru sa 5.934 preminulih na isti broj stanovnika, ali to očigledno nije zabrinulo predsjednika GO SNSD Doboj Obrena Petrovića, gradonačelnik Doboja Borisa Jerinića, zamjenika predsjednika GO SNSD Doboj Danijela Jošića, poslanika u Predstavničkom domu BiH Sanju Vulić i direktora UKC Republike Srpske Vladu Đajića.

Za sve prisutne, kako kažu u dobojskom SNSD-u, bio je obezbijeđen pečen bik, pivo je bilo besplatno, a raju i stranačke prvake zabavljao je klasik šatorskog veselja Baja Mali Knindža. Najveseliji je, barem na osnovu fotografija, kao i uvijek, bio Đajić.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 597 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 230 osoba.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 18 smrtnih slučajeva.

G. Dakić

Povezana vijest:

 

Tagovi: