Ponovo radi bioskop u Srpcu: Nečista krv i Neukrotivi Spirit 1. septembra

Nakon duže vremena Srpčani će ponovo biti u prilici da gledaju najnovije domaće i svjetske bioskopske hitove zahvaljujući saradnji Centra za kulturu i sport i Oskar filma iz Banjaluke.

Filmske projekcije nisu organizovane proteklih mjeseci zbog pandemije virusa korona, ali će u srijedu 1. septembra Dom kulture u Srpcu ponovo otvoriti svoja vrata za ljubitelje filmske umjetnosti.

Tog dana biće prikazana dva filma, animirani spektakl “Neukrotivi Spirit” sa početkom u 17 časova i domaći film “Nečista krv – greh predaka” u 19 i 21 čas. Cijena ulaznice je 4 KM.

Neukrotivi Spirit je svojevrsni nastavak animiranog filma “Spirit: Hrabri konj Duh” iz 2002. godine. Ova epska avantura govori o tvrdoglavoj djevojci koja žudi za mjestom kojem pripada i koja otkriva srodnu dušu kada joj se život preplete sa divljim konjem, Neukrotivim Spiritom.

Film „Nečista krv – greh predaka” zasnovan je na djelima Bore Stankovića a snimljen na osnovu davno izgubljenog scenarija Vojislava Voje Nanovića. Prati priču o Hadži Trifunu, uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom.

Dok Trifun priprema dva sina da ga naslijede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i sama njegova porodica.

Za potrebe filma izgrađena je replika Vranja iz 19. vijeka, uz veličanstvenu scenografiju.

Uloge tumače Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristovski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, Milica Gojković i Vaja Dujović.

Tagovi: