Policija češlja Republičku upravu za igre na sreću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske već duže vremena vode istragu u Republičkoj upravi za igre na sreću, nezvanično saznaje portal MojaBanjaluka.info.

Prema nezvaničnim podacima, policija je na osnovu anonimne prijave u skladištu RUIS-a pronašla zaplijenjene aparate za igre na sreću koji su bili prazni.

„Aparati koji su oduzeti u akcijama uopšte nisu bili u skladištu, već su to bile neke kopije. Navodno je neko prodavao oduzete aparate i dijelove tih aparata. Postoji mogućnost i da je neko izvadio softvere iz oduzetih aparata i potom ih stavio u druge aparate koji nisu prijavljeni Poreskoj upravi RS“, kazao je izvor našeg portala.

Naš sagovornik ističe da postoji mogućnost da su oduzete samo kutije koje koštaju između 100 i 200 maraka, a da je ostavljen softver koji ponekad košta i do 15.000 KM.

„Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS u saradnji sa Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva provode određene istražne radnje koje se odnose na rad Republičke uprave za igre na sreću“, kazali su za naš portal u MUP RS.

Iz Republičke uprave igara na sreću nismo dobili odgovore na pitanja.

G. Dakić