Podrška izgradnje kuće porodici Stojković stigla iz Amerike

Četveročlana porodica Dragana Stojkovića iz Sitneša živi godinama u trošnoj kući koja ne pruža bilo kakve uslove za život i boravak u njoj, o čemu smo već pisali.

Zahvaljujući Snježani Adamović rodom iz Lepenice i svim našim ljudima dobre volje koji su zaposleni u Americi i šire, ovih dana je prikupljeno 2.176 maraka za pomoć u izgradnji nove kuće porodici Dragana Stojkovića iz Sitneša. Novčani iznos od 500 američkih dolara uplatio je ovih dana i Srpčanin Zoran Berić koji živi u Americi i koji često pomaže rodni kraj.

Sveštenik lepeničke parohije Nenad Đurić zahvaljuje se ljudima dobrog srca koji su ovom inicijativom dali svoj doprinos humanitarnoj akciji “Novi dom – novi početak”.

“Novac je uručen Stojkovićima. Hvala vam što ste uvjek uz nas, i da imate još mnogo uspješnih inicijativa. Svako dobro vam želim”, rekao je sveštenik Đurić.

Lepenička parohija pokrenula je početkom aprila ove godine humanitarnu akciju pod nazivom ,,Novi dom-novi početak“ za izgradnju kuće porodici Dragana Stojkovića iz Sitneša. Radi se o četveročlanoj porodici, koju čine roditelji i dvije maloljetne kćerke. Dragan je nezaposlen, povremeno ide u dnevnice, a kćerke Katarina i Suzana pohađaju osnovnu školu.

Završeni su zidarski radovi, i u pripremi je krovna konstrukcija. U želji da pomognu ovoj poprodici, predstavnici Boračke organizacije Srbac iz svog tekućeg poslovanja i uštede obezbijedili su krajem avgusta sredstva za cement potreban za drugu ploču.

Kako bi se ubrzali radovi i kuća pokrila do zime, ljudi dobrog srca sredstva mogu direktno uručiti porodici, zatim u crkvama lepeničke parohije u kutijama koji su predviđene za to ili putem uplate na žiro račun: Sberbank 567 353 5000 350 292,  na ime Dragan Stojković.