Srbac: Odbornik Jordan Kuvalja aktivan i u skupštinskim klupama i na terenu

Mladi odbornici u Skupštini opštine Srbac, pogotovo oni koji su zakoračili u svoj prvi mandat i čine prve političke korake, imaju šta naučiti od prekaljenog odbornika Jordana Kuvalje. Jordan je spona između Razboja Lijevče i okolnih sela sa opštinom Srbac, veliki je humanista, čovjek od akcije. Organizator je brojnih kulturnih dešavanja u svom selu i regiji, ubraja se u važne karike u tradicionalnoj biciklističkoj trci „Beograd – Banja Luka“.

Jordana Kuvalju, odbornika Saveza nezavisnih socijaldemokrata cijene podjedanko njegove kolege odbornici i iz pozicije i opozicije, isto tako i građani Srpca.

Za nepuna četiri mjeseca novoga mandata Kuvalja je stavio akcenat na mnoge projekte, uporno pokušava da riješi goruće probleme u svojoj sredini.

„Veliku pažnju poklanjam putnoj infrastrukturi, jer ako nema puta,nema ni života. Planiramo da završimo prelijepi Dom kulture u Razboju Lijevče, za te poslove nam treba oko 150 hiljada konvertibilnih maraka. To su radovi na fasadi, izgradnji natrešnice, postavljanju oko 600 kvadratnih metara  keramičkih plica, molerski i drugi radovi i dovodjenje doma kulture u fazu upotrebe. Imamo najavljenih folklornih i kulturnih događaja, radimo kao da nije korona među nama“, ističe Kuvalja.

Nekoliko projekata za bolji položaj mladih

U toku ovoga mjeseca u Razboju Lijevče planiraju i još nekoliko manjih projekata namijenjenih mladim, prvenstveno učenicima.

„U selu imamo 45 učenika, po čemu se ističemo. Planiramo da do kraja mjeseca završimo dječiju igraonicu i mini teretanu u sklopu školskog dvorišta. Želimo da djeca imaju što više sadržaja i razloga da se igraju i budu na otvorenom. Naš ponos je i Ansambl narodnih igara „Lijevče“, koji okuplja više od 60 mladih. A kada su mladi tu, osigurana nam je budućnost“, ističe Kuvalja.

Ovaj agilni odbornik uključen je i u projekat izgradnje dvije  kuće, jedne preko Fonda solidarnost  Boračke organizacije  i druge  zahvajujući projektu UNDP. Kuće su namijenjene za korisnike iz reda socijalnih kategorija.

Visoki planovi i za narednu godinu

 „Naši planovi nisu mali, a nisu ni nerealni. Želja nam je da u narednoj godini uradimo još nešto putne infrastrukture , barem jedan kilometar. Zacrtali smo i postavljanje ulične  rasvjete u dužini  od 2,5 kilometra.Onda ćemo moći reći da smo zaokružili infrastrukturne projekte u našem selu“, rekao je odbornik Jordan Kuvalja.

Najznačajniji događaj koji očekuje ovoga odbornika i njegovo selu u aprilu ove godine je organizacija biciklističke trke „Banja Luka – Beograd“, koja će 25. aprila biti vožena upravo kroz Razboj Lijevče, selo poznato u svjetskim razmjerama po biciklističkom asu Tanasiji Kuvalji.

U svim projektima Jordan Kuvalja naglašava ogromnu podršku opštinske uprave i načelnikaopštine Mlađana Dragosavljevića.

B. Grgić

Tagovi: