Objavljen javni poziv za novčane podsticaje u poljoprivredi

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević raspisao je javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na novčane podsticaje u poljoprivredi za šta će, u skladu sa Programom obezbjeđenja i korištenja novčanih sredstava za podsticanje razvoja poljoprivrede u 2021. godini, biti izdvojeno 60 hiljada KM.

Sredstva će se usmjeriti za:

1. Sufinansiranje nabavke novih poljoprivrednih pogonskih mašina (traktora) i poljoprivrednih priključaka u iznosu do 16.750 KM. Krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 30.09.2021. godine.

2. Podsticaj za proizvedeno i prodano povrće u zaštićenom prostoru (plastenicima) u iznosu do 10.000 KM. Krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 30.10.2021. godine.

3. Subvencija vlasnicima zasada maline u iznosu do 5.000 KM. Krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 30.10.2021. godine.

4. Subvencije vlasnicima pčelinjaka za proširenje pčelinjih društava u iznosu do 1.500 KM. Krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 30.10.2021. godine.

Podsticaje mogu ostvariti podnosioci zahtjeva sa prebivalištem, odnosno sjedištem na području opštine Srbac, koji zadovoljavaju ostale uslove utvrđene Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja u poljoprivredi za 2021. godinu.

Analizu zahtjeva dostavljenih po Javnom pozivu vršiće Komisija na osnovu navedenog Pravilnika.

Obrasci zahtjeva za ostvarivanje prava na novčane podsticaje mogu se dobiti u Centru za pružanje usluga građanima (šalter sala), Odjeljenju za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti i na našoj internet stranici OVDJE, gdje se može pročitati i tekst Pravilnika.

Zahtjevi podneseni izvan utvrđene forme i roka neće biti uzeti u razmatranje.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Odjeljenju za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti i na sajtu Opštine Srbac.