Ministarstvo prosvjete Srpske obustavilo školu u prirodi na Jahorini

Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske naložilo je danas svim osnovnim školama koje su u okviru organizacije škole u prirodi ili ekskurzije na Jahorini u narednom periodu dogovorile smještaj u hotelu "Nebojša" da obustave dalju realizaciju radi brige za zdravlje i bezbjednost učenika.

Ovo su saopštili iz MPiK naglasivši da su informisani da je 12 od 103 učenika Osnovne škole "Branko Radičević" Banja Luka koji se u okviru škole u prirodi nalaze na Jahorini i smješteni su u hotelu "Nebojša" imalo stomačne tegobe i temperaturu.

- Prema informacijama koje smo dobili od rukovodstva škole, ovih 12 učenika je izolovano, medicinski zbrinuto i nalaze se pod stalnim nadzorom pedijatra. Zbog toga je banjalučkoj Osnovnoj školi „Branko Radičević“ naloženo da se odmah prekine izvođenje škole u prirodi, te da se učenici vrate u Banjuluke - navodi se u saopštenju.

U MPiK dodaju da su danas zatražili da Republička uprava za inspekcijske poslove u hotelu „Nebojša“ obavi ponovo vanredni inspekcijski nadzor. Naloženo je da pregledaju uzorke hrane i radnih površina, te obavi vanredni sanitarni pregled zaposlenih radnika, kako bi se utvrdio uzrok obolijevanja učenika koji borave u ovom hotelu.

- Podsjećamo da je organizator ekskurzija i škola u prirodi rukovodstvo škole u saradnji sa savjetima roditelja i učenika, te da svaki roditelj potpisuje pisanu saglasnost za izvođenje ekskurzije i škole u prirodi - poručuju iz MPiK.

Tagovi: