Ivanjdanski turnir u Kukuljama okupio 16 ekipa, pobjednik Kumani iz Srpca

Ekipa Kumana iz Srpca pobjednik je tradicionalnog četvrtog po redu noćnog turnira u malom fudbalu „Kukulje 2021“, koji je održan u ponedjeljak naveče, na igralištu osnovne škole u Kukuljama, povodom seoske slave Ivanjdana.

Radi se o ekipi sastavljenoj od nekadašnjih uspješnih fudbalera koji su dugi niz godina nastupali za srbačku Slogu i druge klubove iz naše opštine. Neki od njih su jedno vrijeme nastupali i za poznate klubove iz regiona, među kojima je svakako najzvučnije ime Branko Grahovac koji je igrao i u Ligi šampiona i koji je primio pobjednički pehar od predsjednika Savjeta mjesne zajednice Kukulje, Radojice Vidovića.

Vidović je izrazio zadovoljstvo što je nakon prošlogodišnje pauze, zbog pandemije virusa korona, ove godine čak 16 ekipa iz Srpca, Laktaša i Gradiške uzelo učešće na turniru.

“Turnir je opravdao postojanje i pokazao da je jači iz godine u godinu i da nastupaju sve kvalitetniji igrači. Na ovaj način dostojno smo započeli obilježavanje seoske slave koje je sinoć nastavljeno tradicionalnim koncertom folklora u organizaciji Parohije Kukuljske i KUD-a “Đerdan”, rekao je Vidović.

Pobjedniku turnira je pripala novčana nagrada od 650 KM, odnosno 70 odsto sredstava od uplaćenih kotizacija.