U Glamočanima održano Otvoreno prvenstvo u preskakanju prepona

U organizaciji Konjičkog kluba “Ipsilon” iz Srpca, na terenima u Glamočanima proteklog vikenda održano je Otvoreno prvenstvo u preskakanju prepona “Srbac 2021.“

Učešće je uzelo pet klubova, dva iz Federacije BiH i tri iz Republike Srpske, i to: Konjički klub “Plavo oko“ iz Visokog, “Fondacija Mira i prijateljstva“ iz Sarajeva, “Energija života“ i “Kentaur“ iz Banjaluke i domaćin Konjički klub “Ipsilon“ Srbac.

Nastupilo je 15 takmičara na deset grla. U kategoriji “Kaprioli test” učestvovalo je 10 najmlađih takmičara. U kategoriji preskakanja prepona od 50 cm sa 7 prepreka nastupilo je njih sedam a pobjednik je bila Manuela Stanišić iz ekipe “Fondacija mira i prijateljstva” iz Sarajeva.

Pobjednik u kategoriji preskakanja prepreka od 70 i 90 cm, sa osam prepreka je domaći takmičar Đorđe Ugren koji je bez greške odradio obje utakmice. U ove dvije discipline ukupno je bilo pet takmičara.

Glavni sudija bio je Stipan Gršić, nacionalni sudija konjičkog sporta iz Srbije, a veterinar zadužen za zdravlje konja Aleksandar Ninković.

Predsjednik Konjičkog kluba “Ipsilon”, Bojan Ugren, zahvalio se svima koji su pomogli održavanje ovog takmičenja i izrazio nadu da će se već sljedeće godine stvoriti bolji uslovi, kako za smještaj konja, tako i takmičara, kako bi mogli pozvati veći broj klubova ne samo iz BiH već i iz Srbije.