Fond solidarnosti Boračke organizacije gradi kuću Dragi Mirjaniću iz Nove Vesi

Dragi Mirjaniću, demobilisanom borcu prve kategorije iz Nove Vesi, počela je izgradnja porodične kuće po programu Fonda solidarnosti Boračke organizacije opštine Srbac.

Ovih dana je završena prva faza koja se odnosila na betoniranje temelja i izlijevanje prve ploče.

Drago živi u domaćinstvu sa ocem, u kući koja je trošna i dotrajala i koja predstavlja potencijalnu opasnost za bezbjednost boravka u njoj, a nije u stanju da samostalno riješi svoj problem stanovanja.

Predsjednik Mjesne boračke organizacije Nova Ves, Radovan Tošić, kaže da Drago već duže vrijeme ima ovaj problem, a formiranjem i aktivnostima Fonda solidarnosti, na stambenom zbrinjavanju najugroženijih članova, stekli su se uslovi da se i on riješi. Mjesna boračka organizacija je kandidovala Mirjanića za potpuno stambeno zbrinjavanje, a Fond solidarnosti je prihvatio prijedlog, i radovi su počeli.

Početku gradnje kuće obradovan je Dragan Aleksić, predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Srbac.

“Izuzetno me raduje gradnja kuće za našeg saborca Dragu. Proteklog vikenda postavljen je temelj i prva ploča, a početkom maja, nakon vaskršnjih praznika, Fond solidarnosti će na gradilište isporučiti kompletan materijal za nastavak radova, sve do krova. Sredstva za materijal su obezbijeđena. Raduje i činjenica da su dosadašnji radovi izvršeni od strane Draginih saboraca i komšija dobrovoljnim i solidarnim radom, a tako će se nastaviti do kraja”, kaže Aleksić.

U ovom trenutku, pored kuće za Mirjanića, Fond solidarnosti vodi aktivnosti na gradnji još dvije kuće za demobilisane borce.

“Fikretu Bakonjiću iz Kobaša dostavljen je kompletan građevinski materijal vrijednosti 5.000 KM i radovi na izgradnji započinju za koji dan, dok se u Kukuljama izvode radovi na gradnji kuće našem članu Ostoji Balabanu gdje su u toku završni radovi na izgradnji temelja i prve ploče. Ove aktivnosti vodi Mjesna boračka organizacija Kukulje uz svesrdnu pomoć i podršku saboraca, njegovih komšija i prijatelja. I za ovu kuću Fond je obezbijedio sredstva za kompletan građevinski materijal koji će biti dostavljen ubrzo na gradilište”, kaže Aleksić.

Dodaje da će paralelno sa gradnjom ove tri kuće, Fond u skladu sa svojim Programom rada i usvojenom konačnom rang listom za 2021. godinu rješavati i zahtjeve za adaptacijom postojećih stambenih objekata.

“Jedna takva akcija je završena postavljanjem nove stolarije na kući Stojana Vujanovića iz Kaoca, a u planu je da se do kraja godine realizuje još deset sličnih akcija”, kaže Aleksić.

Dragan Aleksić uputio je čestitku svim članovima Boračke organizacije i njihovim porodicama ali i građanima opštine Srbac za najveći hrišćanski praznik Vaskrs, sa željom da ga provedu u zdravlju, miru i porodičnoj sreći.

“Izražavam zahvalnost Boračke organizacije svim pravnim i fizičkim licima koji su do sada novčano podržali aktivnosti Fonda, i pozivam sve ljude dobre volje da podrže i novčano pomognu u skladu sa svojim mogućnostima”, rekao je Aleksić.