Dva priznanja za Anu Budimčić na svjetskom kupu u aeromodelarstvu u Hrvatskoj

Članica Aero kluba “Ultra lakog letenja” iz Srpca, Ana Budimčić, osvojila je dvije nagrade na svjetskom kupu u aeromodelarstvu u kategorijama F1ABC održanom proteklog vikenda na Krbavskom polju u Lici u Hrvatskoj.

Radilo se o Cro Cupu i memorijalu Darko Krajina u kome je učestvovalo 67 takmičara iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Turske, Estonije, Srbije i Bugarske.

Prvog dana takmičenja Ana se plasirala na treće mjesto u juniorskoj kategoriji, a nastupio je i naš senior Miloš Budimčić koji je bio rangiran na 18. mjestu.

Narednog dana ostvaren je još bolji rezultat jer je Ana na kraju takmičarskog dana bila prva a Miloš se plasirao na sedmo mjesto.

Ovim uspjesima uspjeli su upisati prve ovogodišnje poene u svjetskom kupu, što je posebno značajno za Anu koja je trenutno peti rangirani junior na svijetu.

Time su naši predstavnici opravdali odlazak na ovo takmičenje koje je održano u sklopu redovnog kalendara Svjetske vazduhoplovne Federacije (FAI).

Za manje od mjesec dana na redu su još dva takmičenja, a u srbačkom klubu se nadaju da mogu ponoviti sjajne rezultate iz Hrvatske.