Dodik: Eskobar ima potencijal da naredi nečiju likvidaciju

Ostajemo pri politici vraćanja nadležnosti. Poštovaćemo odluke Narodne skupštine Republike Srpske. Dok se ne riješi problem nametnutog Inckovog zakona, naši predstavnici će ići samo na sjednice kada procjene da je to u interesu Republike Srpske.

Ovo je danas u Banjoj Luci rekao srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. On je rekao da će "tražiti da se otklone razlozi zašto srpski predstavnici ne učestvuju u radu zajedničkih institucija". Dodik je kazao da će Srpska podržati izmjene Izbornog zakona BiH ukoliko se Bošnjaci i Hrvati oko toga dogovore. 

- Posljednjih dana se na različite načine interpretira izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. On je zabrinut i zainteresovan za ono što se dešava ovdje. Sa druge strane, naši predstavnici mogu da učestvuju u radu zajedničkih institucija kada je nešto u interesu Republike Srpske - kazao je Dodik.

On je rekao da Vučić ništa nije rekao i naložio. Dodik je rekao da je Vučić ocijenio da treba da razmislimo. 

- Spreman je da razgovara s nama. Niko nikome ništa nije naredio. Mjesecima tražimo kako da riješimo ovo pitanje - istakao je Dodik.

Dodik je kazao da i dalje pominje Kristijana Šmita zato što "postoji luda situacija da se građanin druge države lažno predstavlja kao visoki predstavnik". Šmit, ponovio je Dodik, nije imenovan od strane Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija. 

- Samo to daje legitimitet, a ne njegov izgled ili porijeklo. Oni smatraju da u BiH žive ludaci. Srpska je rekla da neće razgovarati s njim, jer je on lažni visoki predstavnik. Velika sramota je za Njemačku što stoji iza jednog takvog luzera. Njemu je najvažnije da se smijeni Dodik, pa da njega neko prihvati. Eskobar ima potencijal da naredi da se neko likvidira - kazao je Dodik. 

Tagovi: