Četiri medalje za Staparske vitezove na turniru u Banjaluci

Članovi Kluba borilačkih sportova ” Staparski vitezovi” iz Razboja osvojili su proteklog vikenda četiri medalje na drugom internacionalnom karate turniru “Srpska open 2021” koji je održan u dvorani Borik u Banjaluci u organizaciji Karate saveza Republike Srpske.

Ovo je bilo njihovo prvo zvanično takmičenje u ovoj godini a nastupili su u timu sa Karate klubom “Sensei karate do” iz Nove Topole.

Učešće u turniru uzelo je šest članove karate kluba iz Razboja a najbolji uspjeh ostvarili su Marko Drinić koji je osvojio dvije zlatne medalje u katama i borbama pojedinačno, Anastasija Gavranović koja je osvojila zlato u katama pojedinačno i Slaven Tadić srebro u borbama pojedinačno.

Zapažen nastup ostvarili su i Matea Nedić, Pavle Knežević i Aleksandra Gavranović.

Na turniru je učestvovalo 60 klubova sa 615 takmičara iz Srbije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Austrije što dovoljno govori koliko je bila jaka konkurencija.

Trener kluba Danijel Drinić uputio je čestitke svim takmičarima na pokazanom znanju i zalaganju.

“Ovo je bilo naše prvo takmičenje u sezoni i sasvim smo zadovoljni nastupom. Pokazali smo da možemo biti konkurentni, ali da ima još dosta prostora za napredak”, rekao je Drinić.

Kada je riječ o planovima u ovoj godini, on kaže da namjeravaju svakog mjeseca učestvovati najmanje na jednom do dva takmičenja.

“Sljedeći je turnir BUSHIDO koji se održava u martu u Banjaluci a pripremamo se i za regionalno prvenstvo za djecu do 14 godina”, rekao je Drinić.