Četiri medalje za Staparske vitezove na karate kupu u Prijedoru

Članovi Karate kluba “Staparski vitezovi“ iz Razboja proteklog vikenda su uzeli učešće na internacionalnom karate turniru “Shodan kup” koji je održan u Prijedoru, gdje su ostvarili zapažene rezultate.

Trener kluba Danijel Drinić kaže da je učešće uzelo oko 350 takmičara iz 31 kluba iz tri države, a njihovi karatisti osvojili su četiri medalje. Aleksandra Gavranović, Anastasija Gavranović i Marko Drinić su osvojili bronzu u katama pojedinačno, dok je Marko u borbama pojedinačno za uzrast od 9 do 10 godina osvojio drugo mjesto.

“Ovo je bilo prvo takmičenje nakon duže pauze tokom ljeta, tako da je to bio ispit koji smo uspješno položili. Zadovoljni smo postignutim uspjehom, jer je konkurencija bila zaista jaka. Takođe, mogu reći da je ovo bio i ulazak u takmičarski dio, da vidimo koliko smo spremni za državno prvenstvo koje nas 3. oktobra čeka u Zenici“, rekao je Drinić.

Karate klub “Staparski vitezovi“ postoji od 2011. godine, a treninzi se odvijaju dva puta sedmično u fiskulturnoj sali Osnovne škole ,,Dositej Obradović“ Razboj, srijedom u 20 časova i nedjeljom u 17.30 časova.

Drinić kaže da trenutno, zbog virusa korona, imaju oko 20 polaznika, a zbog djece koja nastavu pohađaju u dvije smjene i dolaze iz susjednih opština nisu u mogućnosti da treninge organizuju ranije.

“U narednom periodu, u planu je upis novih članova, a ovom prilikom želim da istaknem da su treninzi besplatni do sticanja prvog pojasa. To je dovoljno vremena da djeca i roditelji procijene da li su borilačke vještine njihov pravi izbor i da odluče da li žele da nastave sa treninzima“, rekao je Drinić.

On je dodao da su od ove godine pri upisu obavezni ljekarsko uvjerenje i osiguranje djece u klubu, čime se dostiže dodatna ozbiljnost u radu.

Karate klub “Staparski vitezovi“ je upisan u Omladinski registar Ministarstva porodice, omladine i sporta, čime se otvaraju neke nove mogućnosti i realizacija raznih projekata.

“Ove godine smo uspjeli da u školskom dvorištu u Razboju postavimo teretanu na otvorenom, a u narednom periodu u planu je održavanje seminara koji će obuhvatati karate treninge, edukaciju iz oblasti pravilne ishrane djece i predavanje policijskih službenika o asocijalnim pojavama u društvu“, rekao je Drinić.

On poziva roditelje da djecu upišu na treninge bilo kog sporta, jer, kako kaže, svaka fizička aktivnost je korisna za njihov razvoj.

“Kada su u pitanju borilačke vještine, prednost je u tome što je tu potrebna posebna disciplina, kroz koju djeca podižu nivo koncentracije, jačaju duh i tijelo, što im je od velikog značaja tokom odrastanja“, zaključuje Drinić.

Tagovi: