Udruženje „C.E.Z.A.R.“ jača veze sa omladinskim organizacijama iz okruženja

Udruženje građana „C.E.Z.A.R.“ iz Srpca učestvovalo je na Konferenciji omladinskog rada Republike Srpske, koja je održana po šesti put u organizaciji mreže „M.O.C.A.R.T“ (Mreža omladinskih centara za animiranje, razvoj i trening Republike Srpske) čiji je „C.E.Z.A.R.“ član još od 2013. godine, te Instituta za razvoj mladih i zajednice „Perpetuum mobile“.

Konferenciju je podržalo Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Ceremoniju je otvorila ministrica Sonja Davidović, a svoja obraćanja su imali i predstavnici Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Ministarstva finansija Republike Srpske, te Saveza opština i gradova Republike Srpske.

Na Konferenciji je bilo riječi o značaju omladinskog rada, te o mogućnostima usvajanja zanimanja „omladinski radnik“ u Republici Srpskoj, što je u Republici Srbiji već postignuto. Između ostalog, pričalo se i o pozitivnim primjerima iz prakse omladinskog rada iz regiona i Evropske unije, kao i razvijanju i jačanju međusobne saradnje.

- Konferencija je okupila oko 90 ključnih aktera u omladinskom sektoru i bila je to odlična prilika da se razvije mreža partnera, kao i da se učvrste odnosi koji već postoje između organizacija mreže „M.O.C.A.R.T“. U okviru Konferencije održana je i redovna godišnja skupšttina ove mreže, na kojoj se razmatralo između ostalog i o mogućnostima zajedničkog apliciranja na projekte, gdje je „C.E.Z.A.R.“ prepoznat kao potencijalni nosilac projekata, što bi još dodatno uticalo na jačanje našeg udruženja, - rekla je direktorica udruženja „C.E.Z.A.R.“, Tanja Šnjegota, piše Opština Srbac.

Dolazak predstavnika M.O.C.A.R.T.-a i Instituta „Perpetuum mobile“ očekuje se već u subotu 23. februara na jednodnevnoj obuci za preduzetnice u našem gradu, zbog čega iz udruženja „C.E.Z.A.R.“ još jednom pozivaju sve djevojke i žene sa područja naše opštine da se prijave i uzmu učešće u obuci.

Broj mjesta je ograničen a prijave se mogu izvršiti putem e-mail adrese perpetuum.mobilebl@gmail.com do petka 22. februara do 12 časova.

Obuka je namijenjena djevojkama iz Srpca i okolnih mjesta koje će imati priliku da steknu teorijska i praktična znanja o uspješnom pokretanju vlastitog biznisa, kreiranja biznis plan, te na koji način prevazići probleme i izazove sa kojima se mlade preduzetnice često susreću.

Program će voditi predstavnici Instituta Perpetuum mobile i Maja Miljević, preduzetnica i pokretačica koncepta „Zdrava Logika“ i direktorica „Spark“ poslovnog parka u Mostaru.