Afera “Pelene” ne jenjava: Krivične prijave protiv Stanivukovića i Vaskovića od strane firme “Eko piramida”

Kompanija “Eko piramida” saopštila je danas da će protiv poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića i blogera Slobodana Vaskovića iz Banjaluke podnijeti krivične prijave zbog, kako kažu, blaćenja i iznošenja gnusnih laži na račun kompanije i odgovornih u njoj.

U ovoj kompaniji navode da su primorani na taj korak kako bi zaštitili svoj integritet i čast.

– Tako će gospoda vrlo brzo imati priliku da pred sudom iznesu činjenice i dokaze koje imaju i tako raskrinkaju, kako tvrde, ‘veliki kriminal’. Na Vaskovićevom blogu i tokom cirkusantskog nastupa Stanivukovića u dnevniku BN televizije iznesene su gnusne i bezočne laži sa namjerom da nam bude nanesena šteta i oblaćena naša kompanija i ljudi zaposleni u njoj, zarad prikupljanja jeftinih političkih poena – navodi se u saopštenju iz “Eko piramide”, prenosi Srna.

Reagujući na Stanivukovićeve optužbe da se bogate na račun tuđe muke i prodaju dječije pelene katastrofalnog kvaliteta pri čemu se vrši kriminal neviđenih razmjera, kompanija “Eko piramida” navodi da uopšte ne učestvuju u isporuci dječijih pelena, niti su učestvovali na tenderu za dječije pelene.

U saopštenju se dodaje da se to lako može provjeriti na sajtu Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske gdje je javno objavljeno koja kompanija vrši isporuku dječijih pelena.

– Sasvim je logično da ta kompanija snosi eventualnu odgovornost za kvalitet isporučene robe, ali nije etički ni ljudski da mi sudimo o tome. Naša kompanija ne isporučuje te ‘katastrofalne pelene’. Sve to dobro zna i Stanivuković i ovo je bio još jedan u nizu njegovih nastupa gdje jasno pokazuje da mu je najvažnija lična promocija – navedeno je u saopštenju iz kompanije “Eko piramide”.

Stanivuković: Jedva čekam prijave

Poslanik PDP u Narodnoj skupštini RS Draško Stanivuković kazao je za Srpskainfo da jedva čeka krivične prijave koje je danas najavila kompanija “Eko piramida” protiv njega i blogera Slobodana Vaskovića iz Banjaluke zbog, kako su rekli, blaćenja i iznošenja gnusnih laži na račun kompanije i odgovornih u vezi afere “pelene”.

– Dokaz da su nastali samo da obrlate pare govori činjenica da nemaju ozbiljnog pravnika koji bi im objasnio da za klevetu nema krivične prijave, već se može samo podnijeti prekršajna prijava. Apsolutno stojim iza svojih izjava i zato imam dokaze. Papiri o tome se nalaze u Fondu zdravstvenog osiguranja RS. Tamo lijepo stoji da je firma “Eko piramida” uvezla te pelene iz Albanije, direktor firme Dejan Lukenda – kazao je Stanivuković.

On je Srpskojinfo pokazao odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku pelena, na kojoj je navedeno ime preduzeća “Eko piramida”.