Sarajevo nudi nagradu od 50.000 KM za informacije o ubici Edinu Gačiću

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici donijela Odluku kojom se raspisuje nagrada u iznosu od 50.000 KM za za informaciju koja će dovesti do hapšenja Edina Gačića.

Kako je objavljeno Gačić je rođen 1.9.1976. godine u Banjaluci, sa prebivalištem u selu Brđani, opština Konjic.

Vlada KS je zadužila komesara Uprave policije da hitno, uz prethodne konsultacije sa ministricom pravde i uprave, ministrom unutrašnjih poslova i ministrom finansija, propiše proceduru o načinu evidentiranja i identifikacije osobe koje će prijaviti informaciju, kao i načinu i rokovima izvršenja isplate nagrade.

- Ova nagrada isključivo se odnosi na informisanje policije, a nikako na uključivanje građana u potragu što bi moglo ugroziti njihovu sigurnost i samu potragu - navedeno je u saopštenju Vlade KS.

 

Raspisana nagrada u iznosu od 50.000 KM za prijavitelja čije informacije dovedu do hapšenja Edina Gačića

Posted by Admir Katica on Tuesday, February 12, 2019

Edin Gačić još uvijek nije pronađen, policijske snage su na terenu i intenzivno tragaju, javila je jutros N1 televizije.

Osim pripadnika MUP-a KS, u potragu su uključeni pripadnici FUP-a kao i drugih kantonalnih MUP-ova, te SIPA i OBA. Pretražuje se veća površina na kojoj bi se Gačić mogao nalaziti.

Pretražuju se napušteni objekti i dijelovi uz prugu.

- Dobili smo jednu vrijednu informaciju, nadam se da će uroditi plodom, vidjet ćemo šta će se desiti - rekao je jutros za N1 Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Edin Gačić osumnjičen je za ubistvo policajca FUP-a, koje se dogodilo nadomak Tarčina u večernjim satima 9. februara. Policija za njim traga od prošle sedmice zbog ubistva kod mjesta Podorašac kod Konjica.

Policija apeluje na građane da ukoliko imaju informaciju gdje Gačić boravi ili posjeduju bilo kakvu informaciju koja bi mogla voditi ka pronalasku osumnjičenog da se jave Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.