Banjalučke umjetnice radile spot za zagrebački bend

Bend "Svemirko" iz Zagreba predstavio je video-spot za pjesmu "Odgovoran ljubavnik", koji je uradio u saradnji sa banjalučkim umjetnicama Tajanom Dedić-Starović i Enom Mitrovskom.

Scenaristkinja i režiserka spota Ena Mitrovska ističe da je ideja za ekranizaciju pjesme "Svemirka" došla tokom njene i Tajanine posjete jednom od nastupa ovog benda koji je održan u Banjaluci.

- Ideja za spot je došla onog momenta kada smo Tajana i ja bile na njihovom nastupu u kafeu 'Žiža'. Njihova harizma i šarmantni nastup su nas privukli do te mjere da smo odlučile da im poklonimo spot. Javile smo im se putem mejla i u nekoliko dana sve smo dogovorili - istakla je Mitrovska.

Umjetnica dodaje da su za potrebe spota izabrali numeru "Odgovorni ljubavnik", koja se nalazi na albumu "Tunguzija", zagrebačkog sastava, a kao glavni lik u spotu pojavljuje se glumac Lazar Petrović.

- Kada smo raspisale scenario, zamislile smo upravo Lazara Petrovića, koji nosi čitav spot. Njegovi pokreti, fleksibilnost i sjajna gluma su upotpunili čitavu priču. Snimale smo na tri lokacije: 'Zimzograd', Gospodska ulica i kafe 'Kutak' u Boriku - naglasila je Mitrovska.

Umjetnica dodaje da je za nju, snimateljku Tajanu Dedić-Starović i glumca Petrovića ovo snimanje bilo jedno veliko iskustvo koje će rado pamtiti.

- Iako smo sve troje doslovno promrzli, bilo je sjajno iskustvo, plesali smo, pjevali, klizali, padali i na kraju uradili, po našem mišljenju, najbolje što smo znali. Slušajte i gledajte nas - poručila je Mitrovska.

Bas gitarista benda "Svemirko" iz Zagreba Bojan Bojko potvrdio je da je ideja za spot došla od strane banjalučkih umjetnika.

- Ideja je došla od Ene Mitrovske i Tajane Dedić-Starović. Mi nismo imali ništa s time. Ena nam se javila s idejom i prijedlogom, poslala nam neke scene, pa smo se dogovorili da završe video-spot. Dva tjedna nakon, spot je stigao u naš inboks - rekao je Bojko.

Muzičar dodaje da je bend "Svemirko" jako zadovoljan urađenim poslom i da je ovo prvi slučaj da ih je neko kontaktirao i ponudio poklon u obliku video-spota, te da bi i u budućnosti rado sarađivali sa Emom i Tajanom.

- Zadovoljni smo video-spotom. To je prvi slučaj da nam se netko javio s idejom te je sam realizirao. Ukoliko bude neke prilike, naravno da smo otvoreni za ponovnu suradnju s Enom i Tajanom - naglasio je Bojko.

Posljednji nastup benda "Svemirko" u gradu na Vrbasu održan je u baru "Žiža", a kako članovi ovog sastava ističu, rado bi se ponovo vratili u Banjaluku.

- Nadam se da ćemo se vratiti uskoro. Prošle smo godine nastupali u 'Žiža' baru, super mjesto sa super ljudima, no nažalost premalen je da ponovo tamo radimo nastup. Ako nas netko pozove, rado ćemo se odazvati - naglasio je Bojko, prenose Nezavisne novine.

Tagovi: