Stiže zima: Sutra susnježica i snijeg

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje postepeno naoblačenje sa susnježicom i snijegom i najvišom temperaturom vazduha do pet, na jugu do devet stepeni Celzijusovih.

Ujutro će biti malo do umjereno promjenljivo oblačno, suvo i hladno, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće promjenljivo do pretežno oblačno, uz postepeno naoblačenje na jugu, zapadu i sjeverozapadu, tako da će u tim područjima biti uslova za slabe mjestimične padavine, uglavnom provijavanje snijega, a poslije podne za ledenu kišu.

Vjetar će biti umjerene jačine na planinama, a tokom poslijepodneva na sjeveru pojačan.

Jutarnja temperatura iznosiće od minus sedam do nula, na planinama do minus 12, na jugu do pet, a dnevna od nula do pet, na jugu do devet Celzijusovih stepeni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura danas u 13.00 časova: Bjelašnica minus 10, Čemerno minus jedan, Kalinovik nula, Sokolac i Sarajevo jedan, Han Pijesak i Srebrenica dva, Doboj tri, Bileća, Foča i Novi Grad četiri, Višegrad i Ribnik šest, Mostar, Trebinje, Krupa na Uni i Srbac sedam, Bijeljina osam, Banjaluka devet i Neum 10 Celzijusovih stepeni.