Mirko Šarović preuzima SDS?

Mirko Šarović preuzima SDS, saznaje ATV iz izvora bliskih ovoj stranci.

Kako saznajemo, o tome je čak i postignut dogovor sa liderom SDS-a Vukotom Govedaricom.

Izvor ATV-a tvrdi i da je sinoć u Istočnom Sarajevu održan sastanak na kojem je i Aleksandra Pandurević odlučila da uskrati podršku Govedarici i podrži Šarovića.

Aleksandra Pandurević nezadovoljna je raspodjelom pozicija nakon oktobarskih izbora jer joj je obećano delegatsko mjesto, ali nije isključeno da dobije mjesto savjetnika Sonje Karadžić-Jovićević, potpredsjednika Narodne skupštine RS.

U svakom slučaju, Mirko Šarović ima sve veću podršku da preuzme rukovodstvo Srpskom demokratskom strankom.

ATV je objavila da bi u subotu u Banjaluci na Skupštini SDS-a moglo doći do rasprave o povjerenju Vukoti Govedarici. Eventualni dogovor sa Mirkom Šarovićem olakšao bi unutarstranačke izbore.

Pandurević: Spekulacije o dogovoru da Šarović preuzme SDS nisu tačne

Potpredsjednica Srpske demokratske stranke (SDS) Aleksandra Pandurević kazala je za Klix.ba kako nisu tačne informacije da je sinoćnjem sastanku u Istočnom Sarajevu dogovoreno da Mirko Šarović "preuzme" SDS od Vukote Govedarice.

Mediji su danas prenijeli kako je sinoć u Istočnom Sarajevu održan sastanak na kojem je i Aleksandra Pandurević odlučila da uskrati podršku Govedarici i podrži Šarovića, te da je dogovor o preuzimanju stranke postignut i sa aktuelnim predsjednikom SDS-a Vukotom Govedaricom. 

Ovim povodom kontaktirali smo potpredsjednicu SDS-a Aleksandru Pandurević koja se prvo dobro nasmijala tvrdnjama medija dodajući kako je riječ o dezinformacijama. 

- Vukota Govedarica je koliko mi je poznato sinoć bio u Gacku. Ja sam sinoć bila na večeri sa gospođom Ivakom Marković. Mirko Šarović nije bio ni sa Govedricom, a ni sa mnom već je bio sa svojom suprugom u Istočnom Sarajevu. Dakle, mi čak nismo fizički bili na istom mjestu", rekla je Pandurević. 

Istakla je da se jutros čula sa Mirkom Šarovićem i da ni u kakvom kontekstu nije spominjao tu priču.

 

Tagovi: