Od 24. novembra joj se gubi trag: Nestala majka petoro djece

Elvis Dunić (36) iz Gusaka kod Prnjavora policiji je prijavio nestanak supruge. Besima je izašla iz kuće 24. novembra i od tada joj se gubi svaki trag.

Očajni Elvis Dunić (36) iz prnjavorskog naselja Gusak, prijavio je policiji nestanak Besime Dunić (34), supruge i majke njihovo petoro maloljetne djece. On tvrdi da je Besima izašla iz porodične kuće 24. novembra i od tada joj se gubi svaki trag.

Elvis se prisjeća da je dom napustila oko 6.15, rekavši da ide kod rođake u obližnju Lišnju. Tada se čuo automobil, pa se boji da je nestala sa nekim nepoznatim, prethodno zavrbovana putem, kako kaže, “prokletog ‘Fejsbuka’”, na kome je provodila dosta vremena.

Kaže da je imala i lični profil, na kome se može vidjeti da je umjesto svoje istakla fotografiju svekrve, Elvisove majke. Zajedno su živjeli, a neki njihovi poznanici tvrde da je to snaha uradila iz sarkazma, jer se njih dvije, navodno, nisu baš slagale.

- Svi smo očajni i u šoku. Djeca neprestano plaču. Ne znamo za njenu sudbinu pa sam nestanak prijavio policiji. Pretražio sam mnoga naselja i šume, ali ni traga ni glasa od Besime. Brinem, taman i da je neko zaveo ili omađijao, jer je ona majka naše petoro djece, od kojih je najstarije šesti razred, a najmlađe ima svega dvije godine - kaže Elvis, koji je od supruginog nestanka zapostavio i posao na čuvanju kumovog stada na Manjači.

"Novosti” nezvanično saznaju da se Besima živa i zdrava nalazi na području prnjavorske opštine. Navodno je rodbini objasnila da, zasad, nema namjeru da se vrati kući, “zbog nesuglasica sa svekrvom i ljubomornim mužem”.

Djeci ne dozvoljava da idu u školu

U policiji cijene da u nestanku Besime Dunić nema elemenata prisile, odnosno krivičnog djela. Ipak, slučaj su prijavili Centru za socijalni rad, a sam Elvis nam je rekao da troma svoje dece ne dozvoljava odlazak u školu.

- Šta ako bi se pokazalo tačnim da je Besima stupila u vezu sa nekim, sa kojim bi mi pokupila djecu iz škole. E, to ne bih mogao da prebolim - kategoričan je Elvis.