Izbor najboljih sportista opštine Srbac 22. januara u srednjoškolskom centru

Izbor najboljih sportista opštine Srbac za 2018. godinu biće održan u utorak 22. jnauara sa početkom u 17 časova, odlučio je organizacioni odbor manifestacije na prvom sastanku koji je održan u zgradi opštinske uprave u Srpcu.

Novina u odnosu na prethodne godine je da će izbor najboljih sportista biti održan u holu Centra srednjih škola “Petar Kočić” gdje će osim proglašenja pobjednika biti održan i sportsko-zabavni program u kojem će talentovani sportisti prezentovati svoje vještine.

Manifestacija se organizuje šesnaestu godinu zaredom u organizaciji Radio Srpca a pod pokroviteljstvom Opštine Srbac.

Organizacioni odbor je juče imenovao sedmočlani stručni žiri a usvojena je i odluka o kriterijumima za izbor najboljih sportista, te donesen zaključak o raspisivanju javnog poziva koji će biti objavljen 12. decembra i trajaće mjesec dana.

Direktorica Radio Srpca, LJiljana Koščica, koja je uslijed opravdanog odsustva predsjednika organizacionog odbora Mirka Stojića predsjedavala sjednicom, rekla je da je Radio Srbac zadužen za organizacione pripreme ovog sportskog događaja i dodala da će nagrade i ovog puta biti dodijeljene u pojedinačnim i ekipnim kategorijama.

- Za nagrade mogu biti predloženi aktivni sportisti, učesnici sportskih takmičenja koja su organizovana na nivou opštine Srbac, Republike Srpske, državnog i međudržavnog nivoa u 2018. godini, najuspješniji sportski radnik, najuspješniji mladi sportista do 18 godina, najuspješniji sportski klub i najuspješnija mlada ekipa do 18 godina, - rekla je Koščica.

Prošle godine je za najuspješnijeg sportistu opštine Srbac proglašena Olja Tatomir iz Karate kluba “Borac” Srbac koja je osvojila do sada preko 60 medalja, od čega je polovina zlatnih, a ima i oko 15 osvojenih pehara. Član je Wado kai reprezentacije Republike Srpske i Akademije borilačkih vještina BiH, piše Opština Srbac.