Ministarstvo porodice, omladine i sporta oprema fiskulturnu salu u Sitnešima

Osnovna škola “Vuk Karadžić” iz Sitneša dobiće sportsku opremu u vrijednosti od 1.500 KM za fiskulturnu salu u centralnoj školi u Sitnešima i područne škole.
 

Donaciju je obezbijedilo Ministarstvo porodice, omladine i sporta u okviru konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata i aktivnosti u oblasti podrške porodici koji je bio raspisan početkom septembra.

Direktorica škole Vesna Savić kaže da se radi o spravama i rekvizitima koji će poboljšati nastavu fizičkog vaspitanja.

-Dobićemo “švedske ljestve”, košarkaške i odbojkaške lopte i strunjače za fiskulturnu salu u Sitnešima, a stići će i jedan broj vijača i obručeva, kako za centralnu, tako i područne škole- rekla je Savić.

Ona ističe da se radi o projektu pod nazivom “Sportom protiv poroka današnjice za srećnu porodicu” i jedan je od ukupno 51 projekta koji su odobreni od strane resornog ministarstva za šta je izdvojeno 72.500 KM.

-Projekat će biti realizovan pod parolom “u zdravom tijelu zdrav duh” krajem ove ili početkom iduće godine. Da bismo imali zdravu porodicu moramo prije svega imati zdravo dijete, koje će što manje vremena provoditi na ulici a što više se baviti sportom i rekreacijom- rekla je Savić.

Pod istim motom biće održana i humanitarna priredba u omladinskom domu u Sitnešima koja je zakazana za 27. decembar sa početkom u 17 časova. Na manifestaciji će nastupiti brojne školske sekcije a prihod koji se prikupi toga dana biće takođe usmjeren za opremanje fiskulturne sale, kao i nabavku ulaznih vrata u područnoj školi u Ćukalima, prenosi zvanična internet stranica opštine Srbac.

-Ova manifestacija je već postala tradicionalna u našoj školi jer je organizujemo svake godine kako bismo na ovaj način pomogli opremanje naših škola. Očekujem veliki odziv učenika, nastavnog osoblja, roditelja, mještana i donatora- rekla je Savić.

Ona dodaje da njihova ustanova priprema još nekoliko projekata koje će kandidovati na javne pozive kod lokalnih i republičkih institucija.

Direktorica Vesna Savić se ovom prilikom zahvaljuje svim donatorima koji su pomogli postavljanje dječijih igraonica u krugu škola, čija izgradnja će se nastaviti iduće godine.

Velika zahvalnost je takođe upućena kabinetu predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika, koji je donirao 20 hiljada KM za sanaciju krova i nabavku nove stolarije za područnu školu u Gornjim Srđevićima.

-Dolaskom hladnijih dana osjeti se koliko je ova donacija bila značajna jer krov više ne prokišnjava a zamijenjene su opasne salonit ploče koje su ugrožavale zdravlje djece i njihovih učitelja. Prostorije su takođe mnogo toplije zbog kvalitetnije izolacije, tako da se može reći da su sada stvoreni odlični uslovi za odvijanje nastave u ovoj školi- istakla je Savić.