Počinje gradnja kružnog toka kod “Delte”

Pripremni radovi na gradnji kružnog toka kod budućeg šoping-centra "Delta City" na ukrštanju istočnog tranzita i Ulice olimpijskih pobjednika su počeli, potvrdio je za "Nezavisne" Ljubomir Ćubić, direktor preduzeća "Niskogradnja", koje izvodi ove radove.

- Očekujemo da bi početkom sljedeće sedmice, odnosno u ponedjeljak ili utorak, trebalo da počnu veliki radovi na gradnji ovog kružnog toka, koji bi podrazumijevali i obustavu saobraćaja - istakao je Ćubić.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, rekao je da je grad svoj dio uradio i da su izdali rješenje o obustavi saobraćaja, koje važi od 12. novembra do 9. marta 2019. godine.

- Dozvolu smo pribavili i proslijedili 'Putevima RS'. Uradili smo projekat, riješili imovinsko-pravne odnose i u petak smo izdali rješenje o obustavi saobraćaja na dijelu na kojem smo mi nadležni, odnosno od Gundulićeve ulice do Ulice olimpijskih pobjednika - objasnio je Sandić.

Dodao je da se prema elaboratu o preusmjeravanju saobraćaja - on mora preusmjeriti u toku izvođenja radova. 

- Naše rješenje o obustavi važi do 9. marta 2019. godine. Biće urađena privremena saobraćajnica širine sedam metara koja će izlaziti prema 'Škodinom' servisu, odnosno prema 'Nestro' pumpi" - kazao je Sandić.

Dodao je da očekuju da će u toku izvođenja radova biti gužve, jer će se saobraćaj iz dvije trake praktično ulijevati u tu jednu.

On je zamolio sve učesnike u saobraćaju za strpljenje, istakavši da je riječ o zahtjevnom i značajnom projektu, koji je vrijedan 2,7 miliona KM.

- Kružna raskrsnica će imati podzemni prolaz za pješake. Po okončanju svih tih radova biće smanjene gužve i protok saobraćaja će biti mnogo bolji - istakao je Sandić.

Građani kažu da im je drago što će gradnja ove kružne raskrsnice konačno početi.

- Mislim da bi u gradu na još nekoliko kritičnih tačaka trebalo izgraditi manje montažne kružne tokova poput onog u Obilićevu. A novi kružni tok kod buduće 'Delte' će znatno ubrzati protok saobraćaja - rekao je Nemanja V. iz Borika.

Na području grada ove godine izgrađene su četiri kružne raskrsnice, i to dvije u Aleji svetog Save, kod zgrada Osnovnog suda i Addiko Bank. Kružni tokovi izgrađeni su i na Rebrovcu kod crkve, te na ukrštanju istočnog tranzita sa Bulevarom Desanke Maksimović.

Tagovi: