Novčena donacija iz kabineta predsjednika RS za liječenje oboljelog dječaka

Kabinet predsjednika RS Milorada Dodika donirao je 2000 maraka za liječenje petogodišnjeg dječaka Živka Miljića iz Srpca koji boluje od cerebralne paralize i drugih teških oboljenja.

Ovo je treći put da kabinet predsjednika dodjeljuje donaciju malom Živku Miljiću. Prvi put sredstva su donirana 2014., a potom i 2015-te godine .

Humanitarnu akciju za pomoć u liječenju oboljelom dječaku, Opštinska organizacija Crvenog krsta Srbac pokrenula je 1. novembra, a putem humanitarnog broja 1432 sredstva će se prikupljati za kupovinu aspiratora, do 30. novembra 2018. godine, prenosi zvanična internet stranica opštine Srbac.

Živko živi sa majkom, podstanari su u Srpcu, majka je bez posla, tako da im je pomoć dobrih ljudi neophodna. Ovih dana je otvoren i devizni račun na ime majke Nevene Ignjatić kod Zber banke za uplate iz inostranstva kao I tekući račun za uplate iz RS, a više informacija zainteresovani gradjani koji žele da se uključe u akciju mogu dobiti u Crvenom krstu Srbac, jer se radi o porodici koja je u stanju socijalnih potreba, budući da samohrana majka Nevena Ignjatić nije u mogućnosti da podnese velike troškove liječenja.