Osnovci slikaju i snimaju saobraćajne prekršaje

Republički pedagoški zavod Republike Srpske u saradnji sa Auto moto savezom RS, Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS i Redakcijom „Saobraćaj i mi“ raspisao je konkurs za izbor najbolje fotografije i video-klipa na temu „Saobraćaj u očima djece“.
 

Cilj projekta je uključiti djecu u preventivne aktivnosti u oblasti saobraćajne bezbjednosti. 

Na konkursu mogu učestvovati učenici osnovnih škola Republike Srpske, koji bi mobilnim telefonom ili foto-aparatom snimali video-klipove i/ili fotografisali nepravilnosti i greške koje su napravili odrasli učesnici u saobraćaju.

Konkurs je nagradnog karaktera, a nagrade će se dodijeliti:
1. u kategoriji učenika:
– za najbolju fotografiju,
– za najbolji video-klip.

2. u kategoriji nastavnika i škola:
– za škole sa najvećim brojem prikupljenih i poslatih kvalitetnih učeničkih fotografija i video klipova,
– za nastavnika-mentora učenika.

Na konkurs se mogu slati najbolje fotografije i video-klipovi iz navedenog tematskog okvira, naprimjer: nepravilno parkirana vozila, nepoštovanje pješaka, emisija izduvnih gasova, nepoštovanje saobraćajnih propisa i slično, nastali u toku godine, prenosi zvanična internet stranica opštine Srbac.

Učesnici konkursa treba da pošalju fotografiju ili video-snimak (do tri minuta) sa sljedećim podacima: mjesto nastanka (grad, ulica), vrijeme fotografisanja, ime i prezime učenika, naziv škole, ime i prezime nastavnika-mentora i radni naslov fotografije ili video-klipa.

Autorima najboljih fotografija i video-klipova nagrade, koje obezbjeđuje Auto moto savez Republike Srpske i Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, biće uručene na manifestaciji „Izbor automobila godine“.

Radove snimljene na CD ili DVD diskovima potrebno je poslati na adresu: Republički pedagoški zavod, sa naznakom na koverti „Saobraćaj u očima djece“, Miloša Obilića 39, 78 000 Banja Luka. 

Rok za dostavu radova je 28. decembar 2018. godine.