Počelo uređenje fasade na društvenom domu u Kukuljama

U mjesnoj zajednici Kukulje u toku su radovi na malterisanju zidova društvenog doma koji je izgrađen uz finansijsku pomoć kabineta predsjednika Milorada Dodika, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Opštine Srbac, mještana i donatora. 
 

 

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kukulje i odbornik SNSD u Skupštini opštine Srbac, Radojica Vidović, kaže da je spoljašnje uređenje doma počelo prije nekoliko dana i potrajaće do kraja iduće sedmice.

-Uz pomoć mještana i donatora iz naše i susjednih opština prikupili smo sredstva za malterisanje a nakon toga predstoje finalni radovi na unutrašnjem uređenju doma što bi trebalo biti okončano u toku iduće godine- istakao je Vidović.

On podsjeća da je nedavno završeno i asfaltiranje parkinga u krugu doma tako da je ovaj objekat u značajnoj mjeri uljepšao centar sela. 

Prema njegovim riječima, u poslednjih šest godina uloženo je preko pola miliona KM u izgradnju infrastrukturnih objekata u Kukuljama. Pored izgradnje doma površine 500 kvadrata, prije nekoliko dana je asfaltirano 2.2 kilometra putnih pravaca kroz selo, a još ranije je izvršena rekonstrukcija školske zgrade i objekta FK Mladi Krajišnik, izgrađene tribine na fudbalskom stadionu, asfaltirana igrališta kod osnovne škole i postavljene nadstrešnice na autobuskim stajalištima. 

Do kraja godine planirano je da se izvrši rekonstrukcija i asfaltiranje još 4.2 kilometra puteva kroz ovu mjesnu zajednicu, prenosi zvanična internet stranica opštine Srbac.

Vidović je i predsjednik Kulturno-umjetničkog društva „Đerdan“ koje aktivno djeluje u selu i okuplja stotinjak članova svrstanih u nekoliko sekcija.