U Mostaru burno: Protesti zbog izbora Željka Komšića

Protest zbog izbora Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH održaće se u četvrtak u Mostaru.

Protest pod nazivom “RIP Democracy BiH” započ će okupljanjem kod Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u 18:00 sati, odakle će krenuti povorka prema Uredu hrvatskog člana Predsjedništva BiH, prenosi Jabuka.TV

Kako je navedeno u opisu događaja, protestanti će povorkom i polaganjem svijeća pred Uredom iskazati svoje nezadovoljstvo.

Navedeno je kako je vrijeme da se reaguje na opetovano gaženje demokratije u vidu preglasavanja Hrvata i izbora za hrvatskog člana Predsjedništva osobe koja je izabrana bošnjačkim glasovima.

- Hrvatska mladost organizuje protestnu šetnju u Mostaru, u mirnoj i dostojnoj povorci da iskažemo saučešće demokratiji u BIH. Pozivam vas sve da dođete i zapalite svijeću, da pozovete što više ljudi, posebno što više mladih kako bi ovim dostojanstvenim postupkom pokazali što mislimo o ovakvom načinu izbora hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Neka plamen svijeća koje budu gorjele pokažu da demokratija u BiH ne postoji, ali neka još snažnije pokaže da smo još tu i da nećemo mirno prihvatiti rušenje političke volje hrvatskog naroda. Za ovaj događaj očekujemo opštu mobilizaciju svih organizacija - navedeno je u pozivu.

Istaknuto je kako je vrlo važno da ode dostojanstvena poruka iz Mostara u svijet o preglasavanju Hrvata.

 

Tagovi: