Svečano otvoren Omladinski park u Srpcu

Udruženje građana „C.E.Z.A.R.“ iz Srpca organizovalo je juče svečanu ceremoniju povodom otvaranja omladinskog parka u Srpcu koji raspolaže velikim brojem igrački i sprava za rekreaciju djece i mladih.
 

Otvaranju su pored članova udruženja prisustvovali brojni volonteri koji su bili angažovani na izgradnji parka, donatori i mještani, kao i načelnik opštine Mlađan Dragosavljević, zamjenik načelnika opštine Dragan Mikić i drugi predstavnici lokalne vlasti.

Projekat izgradnje omladinskog parka pod radnim nazivom „Aktivno ljeto“ odobren je od strane Omladinske banke Srbac kao jedan od 10 projekata mladih u ovoj godini koga su zajednički finansirali Opština Srbac i Fondacija „Mozaik“. Pomoć u adaptaciji novog prostora za mlade pružila je i Fondacija „SHL“, kao i veliki broj donatora i mještana.

Omladinski park se nalazi na Bolničkom brdu u Srpcu gdje živi dosta mališana koji su sa radošću dočekali svečano otvaranje kako bi isprobali nove klackalice, ljuljaške, sto za stoni tenis, teretanu na otvorenom i druge zabavne sadržaje.

Direktorica udruženja „C.E.Z.A.R.“, Tanja Šnjegota, kaže da na području opštine Srbac živi veliki broj mladih, koji nemaju mnogo prostora za druženje, rekreaciju i odmor, prenosi zvanična internet stranica opštine Srbac.

-Saslušavši probleme i želje naše omladine, još u februaru smo odlučili da pokrenemo inicijativu izgradnje zabavnog parka, koga smo simbolično nazvali “Omladinski park”. Podrška nam je stigla i od načelnika opštine koji nam je obezbijedio parcelu površine 455 kvadrata za izgradnju parka a u aktivnosti oko izgradnje uključio se veliki broj mladih, kao i lokalnih mještana- istakla je Šnjegota.

Volonteri su prvenstveno bili učenici devetih razreda, te Centra srednjih škola “Petar Kočić” iz Srpca, ali se u aktivnosti uključio i veliki broj starijih sugrađana.

-Ideja je bila da se kroz nekoliko timova obezbijede sredstva za opremanje zabavnog, sportskog i dječijeg dijela, te dijela za relaksaciju. Volonteri su izvršili pripremu terena, te aktivno učestvovali u uređenju parka, a u sklopu projekta smo ljetos organizovali i prvi turnir u stonom tenisu koji je održan u bašti Doma mladih u Srpcu- rekla je Šnjegota.

Načelnik opštine Srbac, Mlađan Dragosavljević, kaže da je ove godine pustio u upotrebu mnogo značajnih objekata i infrastrukturnih projekata, ali mu je ovo jedna od najdražih investicija.

-Kada radite sa djecom i ulažete u njihov razvoj znate da ste uradili pravu stvar. Iako ovo nije finansijski najveći projekat u ovoj godini, za mene je jedan od najznačajnijih- istakao je Dragosavljević.

Za angažman u omladinskom razvoju, a naročito u izgradnji parka za djecu, udruženje „C.E.Z.A.R.“ će na svečanoj akademiji povodom Dana i krsne slave opštine Srbac 13. oktobra dobiti Zahvalnicu opštine, kao jedno od najvećih opštinskih priznanja.