Srpčanka Bojana Lazić svjetski Mis šarma

Srpčanka Bojana Lazić osvojila je titulu Mis šarma na svjetskom takmičenju za Mis turizma koje se održavalo od 13. do 28. septembra u Kini. Finalno veče je održano u kineskom gradu Handžong gdje je u društvu ljepotica iz 60 zemalja sa svih kontinenata, mlada Srpčanka predstavljala BiH i bila jedna od zapaženijih na ovom takmičenju.

Titula je pripala Rusiji a među deset najboljih plasirale su se i predstavnice Srbije i Crne Gore.

„Ovo je za mene bilo nezaboravno iskustvo jer nikada nisam ni sanjala da ću dobiti priliku da upoznam Kinu i njenu kulturu a utisci su fenomenalni. Putovali smo po cijeloj zemlji, od obale Žutog mora na jugu pa sve do sjevernih kineskih provincija a obišli smo i Kineski zid gdje smo odradili set fotografija. Svugdje smo bili sjajno primljeni a u Handžongu gdje se održavao izbor priređen nam je veliki doček na trgu“, rekla je Bojana.

Takmičenje za Mis turizma je obuhvatilo i edukativni dio jer su obilazili muzeje i druge javne ustanove gdje su prisustvovali predavanjima o istorijatu Kine a priređeni su im kulturni nastupi raznih folklornih društava, među kojima je bilo dosta djece.

„Sve takmičarke su podijelili u dvije grupe a ja sam bila u takozvanoj ružičastoj grupi. Svakodnevno smo imali fotografisanja u kupaćim kostimima i haljinama a žiri je ocjenjivao i naše talente a ja sam se predstavila sa plesom jer sam skoro dvije godine licencirani zumba instruktor. Imali smo i razne rekreativne aktivnosti u vidu joge i vožnje bicikla“, priča Bojana.

Na finalnom nastupu predstavila se sa dugom svečanom haljinom koju je kreirala modna kuća „Anastasija fashion“ iz Banjaluke a njen šarm nije mogao ostati neprimjećen zbog čega ponosno nosi titulu u rodni Srbac.

„Kinezi zovu tu nagradu „Miss Sunshine“ i zaista sam srećna što sam bila primjećena od toliko lijepih djevojaka. Svaka takmičarka je sa sobom donijela neki poklon domaćinima a ja sam ponijela baklavu i rakiju, čemu su se jako obradovali“, kaže Bojana.

Njen odlazak u Kinu je organizovala modna agencija „Z Model Management“ sa kojom planira dalje nastaviti saradnju na internacionalnom planu. Zahvalnost upućuje i specijalističkoj ambulanti za oralnu hirurgiju “Implatodent” iz Banjaluke kod koje je prije putovanja obavila tretman bijeljenja zuba.

Bojana je i ranije bilježila dobre rezultate na međunarodnim takmičenjima u ljepoti jer je prije četiri godine osvojila titulu druge pratilje na finalnom izboru Mis planete zemlje BiH. Na izboru za Mis BiH 2011. godine stigla je do superfinala a prethodno je dobila laskavo priznanje Mis šarma Krajine.

Ona je oduvijek voljela javne nastupe pa je tako igrala i u jednoj od predstava amaterskog pozorišta „Milenijum“ iz Srpca. Zbog ljubavi prema svjetlima pozornice prije nekoliko godina se odlučila da upiše studije novinarstva i komunikologije a prije šest godina je izabrana na audiciji za voditelja Đurđevdanskog festivala u Banjaluci među 100 kandidata. Jedno vrijeme je obavljala i dužnost portparola Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci.

Izvor: srbac-rs

Tagovi: