Neporobojni bedem Sloge za bod u Žeravici

Srbačka Sloga osvojila je vrijedan bod na gostovanju u Žeravici kod ekipe Jedinstva u osmom kolu Druge lige zapad (0:0). Mreže su mirovale tokom čitavih 90 minuta a za to je najzaslužnija odbrana Sloge koja je fantastično odradila zadatak na ovoj utakmici. 

Od prilika vrijednih pažnje izdvaja se stopostotna šansa igrača Jedinstva Ognjena Škorića koji je izbio sam pred gol Sloge ali je Branko Grahovac odličnom intervencijom spriječio siguran pogodak. 

U drugom poluvremenu nastavila se ofanziva domaćih ali nisu uspjeli da probiju čvrstu odbranu našeg tima koju je sjajno posložio šef stručnog štaba Zoran Novaković. I Sloga je imala nekoliko dobrih prilika na ovoj utakmici ali nije uspjela stići do pogotka i do svoje četvrte prvenstvene pobjede.

Nakon osam odigranih kola Sloga je na 10. mjestu sa 12 bodova. Na tabeli vode banjalučki Karanovac i Borac iz Šamca koji imaju po 18 bodova dok je na začelju tabele Ozren iz Petrova sa svega jednim bodom. 

U narednom kolu Sloga na domaćem terenu dočekuje LJubić iz Prnjavora koji se nalazi na visokom četvrtom mjestu na tabeli tako da posjetioce očekuje dobra fudbalska predstava. Utakmica se igra na gradskom stadionu u Srpcu u subotu 6. oktobra sa početkom u 15.30 časova, piše Opština Srbac.

Jedinstvo (Žeravica) – Sloga (Srbac) 0:0
Žuti kartoni: Zekonja (Jedinstvo), Zelenac R. (Sloga)

Jedinstvo (Žeravica): Hamzić Ad, Bubić, Stanković, Ilić, Hamzić As, Kovljen, Škorić, Milojević (od 69. Zekonja), Petrović, Behara, Arežina. 

Sloga (Srbac): Grahovac, Malbašić, Ilić, Petković, Kopanja, Sember L (od 86. Grgec), Jokanović, Zelenac R, Zelenac G, Kutić, Mirković.