Poraz Mladosti od banjalučkog Omladinca

Mladost iz Bajinaca poražena je u petom kolu Područne lige Banjaluka na gostovanju kod banjalučkog Omladinca sa 4:2. Bajinčanima je ovo bio drugi poraz u četiri odigrane utakmice i nalaze se na 11. mjestu sa četiri osvojena boda. 
 

Klub iz Bajinaca je prije nekoliko dana izbačen iz Opštinske lige Laktaši-Srbac-Prnjavor jer nisu odigrali nijednu od dvije zakazane utakmice od početka prvenstva, zbog čega je podnesena disciplinska prijava od strane komesara za takmičenje Područnog fudbalskog saveza Gradiška.

Bajinčani nisu ni imali želju da igraju u ovom takmičenju u koga su prebačeni odlukom gradiškog saveza, već su započeli takmičenje pod okriljem Područnog fudbalskog saveza Banjaluka gdje se i sada takmiče, prenosi zvanična internet stranica opštine Srbac.

Zbog odluke banjalučkog saveza da ih primi pod svoje okrilje, protiv Banjalučana se vodi postupak od strane Fudbalskog saveza RS, a kako će se sve završiti i da li će ekipi Bajinaca biti dozvoljeno da nastavi takmičenje od strane fudbalskih čelnika u Republici Srpskoj, ostaje da se vidi.

Narednog vikenda planirano je da Mladost na stadionu “Mala Greda” u Bajincima dočeka ekipu Džaje iz Banjaluke.

Rezultati 5. kola Područne lige Banjaluka:
Omladinac (Banjaluka) – Mladost (Bajinci) 4:2
Džaja (Banjaluka) – Rekreativo (Banjaluka) 2:1
Budućnost (Šargovac-Banja Luka) – Gomionica (Bronzani Majdan) 2:3
Šnjegotina (Velika Šnjegotina) – OFK Banja Luka 2017 (Banjaluka) 3:0
Sloga Nektar (Potkozarje) – OFK Spartak 2013 (Banja Luka) 5:3
Polet Krajišnik (Ramići-Dragočaj) – Borac (Šibovska) 3:0 (službenim rezultatom)
Vrbas (Banjaluka) – Borac (Istočni Drvar) 2:1
U ovom kolu slobodna je bila Mladost Farmaprom iz Zalužana.