Opština Srbac isplatila sve stipendije za ovu školsku godinu, danas posljednja šesta rata

Opštinska uprava Srbac isplatila je danas šestu i posljednju mjesečnu stipendiju u iznosu od 100 KM za 87 studenata opštine Srbac u školskoj 2017/18. godini za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 8.700 KM. 
 

Na taj način, u proteklih šest mjeseci, isplaćeno je ukupno po 600 KM za 56 studenata druge i viših godina studija visokoškolskih ustanova koje se finansiraju iz budžeta Republike Srpske ili Republike Srbije i 25 studenata visokoškolskih ustanova koje se ne finansiraju iz budžeta Republike Srpske ili Republike Srbije.

Stipendiju u iznosu od 600 KM dobilo je i šest studenata druge i viših godina studija koji spadaju u kategoriju djece poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, studenti bez roditeljskog staranja, studenti čiji su roditelji korisnici stalne novčane pomoći i studenti sa invaliditetom koji ostvaruju pravo na dodatak za pomoć i njegu drugog lica.

U proteklom periodu stipendije su dobila i četiri studenta koji se nalaze na master studijama po Bolonjskom sistemu školovanja i postdiplomskim studijama po dosadašnjem sistemu školovanja. Njima je isplaćen jednokratni novčani iznos od 600 KM, prenosi zvanična internet stranica opštine Srbac.

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević podsjetio je da je budžetom opštine za prošlu godinu bilo predviđeno 50 hiljada KM za ove namjene a ove godine je taj iznos povećan na 60 hiljada KM. 

-U planu je bilo da stipendiramo oko 120 studenata, međutim zbog manjeg broja prijavljenih odlučili smo da povećamo prvobitno planirani iznos stipendija sa 500 na 600 KM po studentu- rekao je načelnik Dragosavljević.