Opština Srbac dobila mobilnu aplikaciju za unapređenje privrednog ambijenta

Opština Srbac dobila je mobilnu aplikaciju koja ima za cilj poboljšanje privrednog ambijenta na području naše opštine. Aplikacija se uz pomoć mobilnih uređaja može besplatno preuzeti preko Google Play prodavnice, a na njoj se mogu pročitati osnovne informacije o našoj opštini i informacije za investiranje uz vodič za potencijalne investitore.

Na aplikaciji se mogu pročitati informacije o javnim nabavkama, te pronaći važniji strateški i budžetski dokumenti i preuzeti elektronski obrasci. Korisnici koji otvore ovu aplikaciju mogu pročitati i najnovije aktuelnosti iz rada lokalne uprave dok se aktuelnosti koje nisu vezane za lokalnu administraciju mogu kao i do sada pročitati na zvaničnoj internet stranici opštine.

Izradu aplikacije omogućila je Evropska Unija kroz EU Prolocal program a nastala je kao rezultat zajedničke saradnje Tima za sprovođenje projekta “KOOPLokal-Jačanje saradnje Privredne komore i opština na pružanju podrške ekonomskom razvoju na lokalnom nivou”.

Među članovima tima se nalaze i predstavnici Područne privredne komore Banja Luka i Opština Srbac, Prnjavor i Laktaši koji imaju zadatak da što bolje promovišu privredne potencijale u cilju privlačenja domaćih i stranih investitora.

Pored elektronske aplikacije biće izrađena i štampana publikacija u kojoj će biti predstavljeno najmanje po 10 firmi iz oblasti agrobiznisa i drvnog i metalskog sektora.

U sklopu projekta obezbjeđena je i vrijedna informatička oprema za našu opštinu u vidu jednog laptopa i projektora a biće organizovani i neki seminari i studijska putovanja. 

Projekat KOOPLokal finansira Evropska unija u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Vlade NJemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH – EU Prolocal. Ukupna vrijednost projekta je 108.408,03 KM od kojih je Evropska unija obezbijedila 86.726,43 KM. Projekat traje od 1.12.2017. do 30.11.2018. godine.

Komora provodi projekat u partnerstvu sa Privrednom komorom Republike Srpske i opštinama Prnjavor, Srbac i Laktaši. Osnovni cilj je doprinos jačanju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća unapređenjem upravljačkih kapaciteta za lokalni ekonomski razvoj opština Prnjavor, Srbac i Laktaši kroz izgradnju i uvođenje instrumenata ekonomskog razvoja na lokalnom nivou i pružanje podrške privatno-javnom dijalogu i međuopštinskoj saradnji, piše Opština Srbac.

Tagovi: