Remi Mladosti na gostovanju kod Rekreativa

U drugom kolu Područne fudbalske lige Banja Luka, Mladost iz Bajinaca je na gostovanju kod banjalučkog Rekreativa odigrala neriješeno – 2:2. Gledaoci su na stadionu “Dr Nele Karajlić” imali priliku da uživaju u pravoj goleadi, naročito u drugom poluvremenu kada su pala tri pogotka.

Prvo poluvrijeme su domaćini riješili u svoju korist vođstvom od 1:0 ali su Bajinčani zaigrali agilnije u nastavku i sa postignuta dva gola i jednim primljenim uspjeli da dođu do boda, a uz malo sreće mogli su da stignu i do pobjede.

Nakon dvije odigrane utakmice u novom takmičenju Mladost je na sedmom mjestu sa četiri osvojena boda.

Iako je bilo dosta bure na početku sezone, situacija oko prelaska Bajinčana u drugi fudbalski savez za sada se smirila a organi Fudbalskog saveza Republike Srpske se još nisu zvanično izjasnili oko ovog slučaja.

Da podsjetimo, Mladost je zbog dužeg nezadovoljstva odnosom prema njihovom klubu istupila iz Područnog fudbalskog saveza Gradiška i nastavila takmičenje u Područnom fudbalskom savezu Banja Luka koji je prihvatio Bajinčane pod svoje okrilje, zajedno sa Borcem iz Šibovske. 

U upravi Mladosti kažu da im od strane gradiškog saveza nije dozvoljeno da igraju Regionalnu ligu zapad, iako su imali mogućnost za to, dok u PFS Gradiška i Fudbalskom savezu RS misle suprotno i tvrde da se Mladost nije prijavila na vrijeme za igranje u ovom rangu takmičenja, te prijete izbacivanjem u najniži rang, Opštinsku ligu Laktaši-Srbac-Prnjavor, uz oduzimanje osam bodova.

U PFS Banja Luka takmičenje se za sada odvija po planu a Mladost će po rasporedu pauzirati u narednom kolu i takmičenje nastavlja tek za dvije sedmice kada će na stadionu “Mala Greda” u Bajincima ugostiti aktuelnog lidera na tabeli, Mladost Farmaprom iz Zalužana.

Rezultati 2. kola Područne lige Banja Luka:
Vrbas (Banja Luka) – Sloga Nektar (Potkozarje) 0:1
Borac (Istočni Drvar) – Šnjegotina (Velika Šnjegotina) 1:1
Borac (Šibovska) – Budućnost (Šargovac-Banja Luka) 3:3
OFK Spartak 2013 (Banja Luka) – Džaja (Banja Luka) 1:1
OFK Banja Luka 2017 (Banja Luka) – Omladinac (Banja Luka) 0:0
Gomionica (Bronzani Majdan) – Mladost Farmaprom (Zalužani) 0:2
Rekreativo (Banja Luka) – Mladost (Bajinci) 2:2

Opština Srbac

Tagovi: