Da li ljetne avanture mogu da postanu ''nešto više''?

Poljupci u moru, maženje na suncu, romantične šetnje pješčanim plažama, a uz uzbuđenje koje nosi nova ljubavna avantura - rijetko ko je imun na ljetne afere.

Tokom ljeta rasterećeniji smo, oslobođeni stresova koje svakodnevno doživljavamo. U takvom raspoloženju možemo da obratimo pažnju na ono lijepo u životu, razmišljamo i o uživanju, a ne samo o tome kako da preživimo.

Sve vrste komunikacije, pa i ona seksualna, spadaju pod opisom “lijepo”. Toplota smanjuje napetost i ljeti lako dolazi do finih erotskih naboja - objašnjava seksolog Aleksandar Milošević.

Priče o tome koliko su ljetne afere česte prate i one da se one sa odlaskom ljeta završavaju.

- Tu ne važe nikakva pravila. Lako može da se dogodi da nakon 10 ili 15 dana odmora, sa povratkom u svakodnevnicu, nestane privlačnosti i želje za nastavkom kontakta, letnja veza, zavisno od toga sa kojim motivima je započeta i kako se odvija, može da potraje duže. U situaciji kada je seksualni kontakt bio primarni cilj, kraj veze je sa njegovim ispunjenjem izvestan - dodaje seksolog.

Na letnje avanture nisu imune ni osobe sa partnerom. Važnije od pitanja da li one mogu da ugroze postojeću vezu jeste pitanje zašto je do njih uopšte i došlo.

- Ako je veza dvoje ljudi u redu, neće doći do prevare jednog partnera. U suprotnom su moguće preljube. Kvalitet tih promena utiče na to da li će one prerasti u nešto ozbiljnije - kaže seksolog.

Tagovi: