Udruženje „C.E.Z.A.R.“ uspješno organizovalo turnir u stonom tenisu

Udruženje građana „C.E.Z.A.R.“ iz Srpca organizovalo je u srijedu 8. avgusta turnir u stonom tenisu u kojem su učešće uzela 24 takmičara koja si bila razvrstana u dvije starosne kategorije – djeca i odrasli. Turnir je održan u bašti Doma mladih u Srpcu a organizovan je u sklopu projekta „Aktivno ljeto 2018“ koga je podržala Omladinska banka Srbac. Rad Omladinske banke finansiraju Opština Srbac i Fondacija „Mozaik“. 

Direktorica udruženja „C.E.Z.A.R.“, Tanja Šnjegota, kaže da su prvi put organizovali turnir ovakvog tipa i veoma su zadovoljni odzivom, budući da se odazvao prilično veliki broj takmičara, imajući u vidu da stoni tenis nije sport koji je mnogo zastupljen u našem gradu.

- Zbog toga se nadamo da smo učinili mali korak u popularizaciji ovog sporta, kao i da će naš turnir preći u tradiciju i da će svake sljedeće godine okupljati još veći broj takmičara, - rekla je Šnjegota.

Pobjednik turnira u kategoriji djece bio je Andrej Simić dok je drugo mjesto pripalo Andreju Cvijetiću a treće Sergeju Meršniku.

U kategoriji odraslih prvo mjesto je osvojio Stojan Novković, drugo Slobodan Stojaković a treće Milovan Kusić. Pobjednici su dobili zlatne pehare i diplome a drugo i treće mjesto diplome.

- Tehničku podršku u organizaciji turnira dobili smo od Centra za kulturu i sport a veliku zahvalnost dugujemo i kafe baru Dom mladih, zahvaljujući kojima smo turnir održali na otvorenom, - istakla je Šnjegota.

U nastavku projekta “Aktivno ljeto 2018” udruženje „C.E.Z.A.R.“ očekuje postavljanje sprava za vježbanje na otvorenom u Omladinskom parku koji će se nalaziti na Bolničkom brdu u Srpcu, što će biti podržano i od strane Fondacije “SHL” iz Njemačke i Opštine Srbac.