Vlada Srpske obezbijedila 1,5 milion KM za projekte u Srpcu

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Srpcu da je Vlada Srpske u ovoj godini obezbijedila 1,5 miliona KM za realizaciju značajnih infrastrukturnih projekata na području ove opštine.

– Već nekoliko projekata realizujemo, a očekujemo da bude pokrenuta realizacija i ostalih. Mobilisali smo sredstva iz javnih investicija i iz kliringa, a dio je iz programa podrške Vlade Srbije i znate da smo već dobili mogućnost da realizujemo projekte u opštinama u Srpskoj – rekla je novinarima Cvijanovićeva, prenose agencije.

Ona je istakla da ovome treba dodati 600.000 do 700.000 KM iz IPA fondova, s ciljem unapređenja životnog standarda i lokalne infrastrukture, ali i ruralnog razvoja.

– Saniramo i posljedice poplava. Možemo ih sanirati finansijski i čekali smo procjenu štete, što je urađeno kada je riječ o poljoprivredi i domaćinstvima. Ostaje nam da izvršimo plaćanja prema onima koji su oštećeni, za šta je odboreno 50.000 KM za domaćinstva, a ukupna šeta za poljoprivredu je viša od 100.000 KM – navela je Cvijanovićeva. Prema njenim riječima, važno je da se radi na unapređenju privrednog ambijenta i otvaranju radnih mjesta.

– Ova opština jeste opterećena određenim nasljeđenim problemima i s obzirom da je sada finansijska situacija bolja i da Vlada Srpske nema problema sa izvršavanjem budžetskih obaveza mogli smo da oslobodimo 120 miliona KM za investiranje u našim opštinama, među kojima je Srbac. Vjerujem da će u budućnosti stvari ići u boljem pravcu – rekla je Cvijanovićeva.

Tagovi: