Vremenska prognoza do kraja sedmice, stiže osvježenje

Danas će u Bosni i Hercegovini veći dio dana preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana se prognozira umjeren razvoj oblačnosti koji će u poslijepodnevnim satima usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu.

Bez padavina na jugu, sjeveru i sjeveroistoku zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar većinom jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C.

U petak prije podne pretežno sunčano. U drugoj polovini dana se prognozira jači razvoj oblačnosti koji će usloviti jače pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, na jugu zemlje od 22 do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C.

U subotu prije podne u Bosni pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima u jutarnjim satima u Krajini, sjevernim i centralnim područjima. U Hercegovini prije podne sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u Hercegovini, centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 19°C, na jugu zemlje od 22 do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 29°C, na jugu zemlje od 33 do 37°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini većinom umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, centralnim i jugoistočnim područjima Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 17°C, na jugu zemlje od 18 do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C. 

Tagovi: