Arsenije Sarić iz Srpca potpisao za Borac, njegove partije prati i čuveni Anderleht

Trinaestogodišnji Arsenije Sarić iz Srpca postao je novi član banjalučkog Borca a u narednom periodu nastupaće za predpionire ovog slavnog kluba iz Republike Srpske. Arsenije je jedan od najvećih fudbalskih talenata na našim prostorima a da je to zaista tako svjedoči da je za njega zainteresovan i belgijski Anderleht gdje je već bio na probi i zadovoljio čelnike čuvenog kluba iz Brisela.

Arsenije je prošao petodnevnu akademiju Anderlehta nakon čega je pozivan na njihove kampove i nekoliko puta godišnje odlazi u Brisel gdje boravi na probama od dvije do tri sedmice. 

On igra fudbal od svoje četvrte godine, a prve korake na terenu napravio je u školi fudbala „Drim Tim“ iz Srpca gdje je bio jedan od najmlađih ali i najuspješnijih polaznika. Povremeno je odigrao i nekoliko jakih turnira u dresu Sport Tima iz Banjaluke.

Njegov nekadašnji trener Dražen Dragosavljević kaže da se radi o zaista velikom talentu pred kojim je svijetla budućnost.

- Uvijek je odskakao po fudbalskom znanju u svojoj generaciji i ne čudi što je prije nekoliko godina uspješno prošao školu fudbala Real Madrida u Banjaluci, pa je putovao i u Madrid gdje je prošao Realov kamp. Stekao je značajno iskustvo igrajući na nekoliko međunarodnih turnira, među kojima se izdvajaju turniri u Beču, LJubljani i Hanoveru. To će veoma značiti za njegov budući fudbalski napredak, - rekao je Dragosavljević.

On podsjeća da je Škola fudbala „Drim Tim“ iznjedrila mnoge talente koji stiču fudbalsko znanje do svoje 12. godine u ovoj školi nakon čega prelaze u veće sredine. 

Od ove godine napravljen je i sporazum sa dva proslavljena srbačka golmana Slavišom Vujićem i Brankom Grahovcem da svoje iskustvo i znanje prenesu na golmane Drim Tima koji će u budućnosti nositi dres srbačke Sloge ili nekog evropskog fudbalskog velikana, piše Opština Srbac.

Trenutno u Školi fudbala „Drim Tim“ trenira oko 50 mladih fudbalera raspoređenih u 5 uzrasnih kategorija (2008-2012). Trenažni proces sprovode tri trenera: Dražen Dragosavljević (uefa B licenca), Zoran Dumonić (profesor fizičkog vaspitanja) i Bojan Kuvalja (diploma višeg trenera).