Organizovana dostava pitke vode u Prijebljezima, Nožičkom, Starom Martincu i Srpcu

Opštinska uprava Srbac i Civilna zaštita opštine Srbac obavještavaju građane da je organizovana dostava pitke vode u naseljima Pribeljezi, Nožičko, Stari Martinac i gradu Srpca zbog najavljenog višečasovnog prekida u isporuci vode uslijed otklanjanja kvara na glavnom cjevovodu fi 500 mm. 

Cisterna sa pitkom vodom biće stacionirana u Starom Martincu od 12 do 14 časova u centru sela. U Nožičkom će cisterna biti u centru sela u vremenu od 15 do 17 časova dok će se u Prijebljezima kod škole nalaziti u vremenu od m14 do 17 časova.

Za građane Srpca cisterna sa pitkom vodom će biti na gradskom trgu sve dok postoji potreba a u slučaju da radnici Vodovoda ne uspiju do kraja dana završiti radove na otklanjanju kvara, cisterne sa vodom će biti građanima i sutra na usluzi prema istom rasporedu, navode u Opštini. 

Kvar je izbio još u subotu na glavnom cjevovodu na lokalitetu kod rječice Savice gdje je došlo do pucanja cijevi u armiranom betonu na dubini od četiri metra.

Radnici Vodovoda će tokom dana vršiti prespajanje ispod Savice novim cijevima u dužini od 60 metara. Radi se o veoma kompleksnom zahvatu koji će zahtjevati višečasovni rad i angažovanje kompletne mehanizacije srbačkog Vodovoda. 

Potrošači koji crpe vodu sa izvorišta u Kobašu i Srđevićima u ovom periodu imaće normalno vodosnabdijevanje.

Tagovi: