Vrtić na kolektivnom godišnjem odmoru, planirani radovi na uređenju prostorija

Dječiji vrtić “Naša radost” iz Srpca od danas se nalazi na kolektivnom godišnjem odmoru koji traje do petka 3. avgusta a ustanova ponovo počinje sa radom u ponedjeljak 6. avgusta.

Direktorica vrtića Dijana Milanković kaže da će tokom neradnih dana biti izvršene pripreme za početak nove školske godine i dodaje da su uz pomoć Opštinske uprave i građana poboljšani uslovi za rad vaspitača i boravak djece u vritć, prenosi Opština Srbac.

-Uz pomoć privrednika Dragana Tatomira koji nam je donirao građu za opremu za dječije igralište, napraviliu smo dvije nove kućice u čemu su nam pomogli roditelji. U toku je farbanje ograda na terasi a zahvalnost u ovom pogledu upućujemo Saši i Siniši Aleksiću koji su nam poklonili boju za farbanje- rekla je Milanković.

Ona podsjeća da je nedavno organizovana završna svečanost vrtića pod nazivom “Moja otadžbina” za koju su dobili brojne pohvale građana i dodaje da je na ovoj manifestaciji prikupljeno 520 KM prodajom bedževa sa obilježjem Republike Srpske, koje su vaspitači izrađivali sa djecom, što će biti uloženo u presvlačenje stolica.

-Tokom kolektivnog godišnjeg odmora izvršićemo dezinfekciju i krečenje čitave ustanove. Već smo do sada izvršili deviperizaciju u cilju preventivnog suzbijanja pojave zmija a uz pomoć načelnika opštine Mlađana Dragosavljevića izvršili smo sanaciju i adaptaciju još jedne učionice za potrebe naše ustanove- istakla je Milanković.

Po njenim riječima, na taj način će biti stvoreni kvalitetniji uslovi za boravak čak 165 djece koja su nedavno upisana u narednu školsku godinu.

-Za upis djece u vrtić i ove godine je vladalo veliko interesovanje a upisalo smo 165 mališana koji će biti raspoređeni u sedam vrtićkih grupa: mlađu i stariju jasličku grupu, mlađu i srednju grupu, dvije velike i jednu mješovitu grupu. Ovoliki broj djece koji smo upisali dokaz je kvaliteta i stručnosti rada naših vaspitača i zahvaljujem roditeljima na ukazanom povjerenju- naglasila je Milanković.

Ona podsjeća sve roditelje koji su korisnici njihovih usluga da obavezno izvade ljekarsko uvjerenje prije početka nove školske godine.

-Svim polaznicima naše ustanove želim lijep i ugodan godišnji odmor i srećan povratak u naše učionice a vaspitanicima i njihovim roditeljima koji tek dolaze u septembru želim toplu dobrodošlicu- rekla je Milanković.