Socijalizacija djece RS: Mališani iz Srpca uživaju u Bečićima

U okviru projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske” na besplatnom ljetovanju u Bečićima nalazi se 24 srbačke djece uzrasta od šest do 15 godina, koja su korisnici Centra za socijalni rad i koja žive u porodicama sa četvoro i više djece i porodicama iz boračkih kategorija. Oni će u Bečićima ostati sve do petka 20. jula. 

U septembru će u ovo crnogorsko ljetovalište otputovati još troje djece sa područja naše opštine i to jedan član Udruženja roditelja i djece sa posebnim potrebama “Izvor” i dvoje djece sa smetnjama u razvoju starijih od 17 godina koji nisu članovi ovog udruženja, navode u Opštini Srbac. 

Projekat se realizuje od 20. maja do 28. septembra a odlasci djece iz cijele Republike Srpske su organizovani u 14 smjena. Djeca su smještena u Omladinskom hostelu „Užice“ u Bečićima.

Nosilac projekta je Javni fond za dječiju zaštitu RS u saradnji sa centrima za socijalni rad. Do sada je ovaj projekat obuhvatio više od 22 hiljade djece iz svih opština Republike Srpske od čega je bilo njih 330 sa područja opštine Srbac.

Centar za socijalni rad Srbac svake godine učestvuje u ovom projektu kako bi na ovaj način omogućio odlazak na more djeci čije porodice nisu u mogućnosti da im obezbijede kvalitetno provođenje ljetnog raspusta.