Regata od Kukulja do Srpca u nedjelju 29. jula

Četrnaesta srbačka regata „Kukulje-Srbac“ biće održana u nedjelju 29. jula, a početak manifestacije je na lokaciji kod nekadašnjeg pontonskog mosta u Kukuljama, odlučeno je na današnjoj sjednici organizacionog odbora kojom je predsjedavao Jordan Kuvalja.

Prijave zainteresovanih učesnika se mogu izvršiti u Turističkoj organizaciji, na prvom spratu Vatrogasnog doma u Srpcu, do petka 27. jula ili putem telefona 051/745-471.

Okupljanje učesnika je u terminu od 8 do 10 časova, a početak spusta je zakazan za 10 časova kada će se učesnici zaputiti prema ušću Vrbasa u Savu, kod nekadašnjeg skelskog prelaza u Srpcu, prenosi Opština Srbac.

-Od 12 do 14 časova u Razboju Ljevčanskom, na lokalitetu Stegića Ada, biće napravljena pauza tokom koje će biti organizovan ručak i sportska takmičenja a nastavak spusta je planiran u 14 časova. Kotizacija po učesniku iznosi 7 KM u šta spada ručak, majica sa obilježjem regate i osiguranje- rekla je direktorica Turističke organizacije Srbac, Radisava Šuščević.

Turistička organizacija je organizator regate, dok je pokrovitelj Opština Srbac.

-Očekujemo veliki broj učesnika, kako iz Srpca, tako i susjednih opština. Cilj manifestacije je podignemo svijest građana o potrebi očuvanja rijeka, kao osnovnom preduslovu za zdrav život i ostanak na ovom području- rekao je predsjednik organizacionog odbora, Jordan Kuvalja.

Pored posada, ovoj manifestaciji će prisustvovati dežurne ekipe Doma zdravlja Srbac, Teritorijalne vatrogasne jedinice, Policijske stanice i Komunalnog preduzeća „Komunalac“.