Sara Davidović i Sara Budimčić iz Srpca dobile stipendije ministarstva za perspektivne sportiste

Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS odobrilo je 85 stipendija za perspektivne sportiste, sportiste sa invaliditetom i olimpijske kandidate, a među njima su se našle Sara Budimčić i Sara Davidović iz Srpca. Ove mlade i talentovane sportistkinje dobiće dvanaestomjesečnu stipendiju u iznosu od 130 KM.

Sara Budimčić je učenica četvrtog razreda gimnazije i članica Aero kluba Ultra lakog letenja, Sara Budimčić iz Srpca. Ona je u julu prošle godine osvojila prvo mjesto na 53. Soko kupu u Mostaru što je njen prvi trijumf na jednom od takmičenja koja se boduju za rang listu Svjetske vazduhoplovne organizacije (FAI) u kategoriji juniora. Još kao desetogodišnjakinja postala je član sekcije aero kluba iz Srpca a iza sebe već ima nastupe na nekoliko desetina domaćih i međunarodnih takmičenja u aero modelarstvu gdje je osvojila brojne nagrade.

Sara Davidović, učenica prvog razreda gimnazije, već četiri godine trenira u KK “Igokea” iz Aleksandrovca i jedna je od najtalentovanijih košarkašica u banjalučkoj regiji. Igra sa velikim uspjehom na poziciji beka a jedan od njenih najvećih dosadašnjih uspjeha je bronzana medalja na finalnom turniru prve lige RS u pionirskom uzrastu.

Pored aeromodelarstva i košarke, ministarstvo je odobrilo stipendije za još 61 perspektivnog sportistu koji se bave tenisom, odbojkom, karateom, điu đicom, plivanjem, ritmičkom gimnastikom i plesom, rukometom, džudom, stonim tenisom, fudbalom, atletikom, tekvondoom, skijanjem, sportskim penjanjem, gimnastikom, streljaštvom, kajakom i kik boksom.

Stipendije će dobiti i 12 sportista sa invaliditetom koji se bave sjedećom odbojkom, streljaštvom, stonim tenisom, atletikom i košarkom u kolicima a odboreno je i deset stipendija za potencijalne olimpijske kandidate koji se bave boksom, plivanjem, kajakom, atletikom, skijanjem i streljaštvom.

Opština Srbac