Borislav Đogić osvojio sa Željezničarom titulu kadetskog prvaka BiH

Fudbalski prvak BiH u kadetskom uzrastu je ekipa Željezničar Sport Tima iz Banjaluke za koju je nastupao i mladi fudbaler iz Srpca, Borislav Đogić. 

Željezničar je u finalu koje je odigrano u Banjaluci savladao Budućnost iz Banovića nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca sa 3:2, dok je u regularnom dijelu susreta bilo 1:1.

Jedan od pogodaka u penal seriji postigao je upravo mladi Borislav Đogić koji je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka zasluženo podigao trofej sa svojim saigračima.

U završnici kadetskog prvenstva BiH učestvovali su još FK Rudar iz Kaknja i FK Velež iz Mostara.

Srpčanin Borislav Đogić nastupio je ove godine i za reprezentaciju Republike Srpske do 16 godina protiv vršnjaka iz bugarskog Ludogoreca. Utakmica je igrana u Razgradu, a naši predstavnici su poraženi sa 2:1. Đogić je na ovom susretu nosio kapitensku traku a bio je jedan od zapaženijih na terenu.

Za mlade selekcije Republike Srpske Borislav Đogić je ostvario već desetak nastupa a bio je kapiten i pionirske reprezentacije Republike Srpske do 15 godina na dvije prijateljske utakmice protiv Crne Gore.

Iako je osvojio titulu kao član Željezničar Sport Tima, Đogić je od juče novi član premijerligaša, FK Krupa, što će mu zasigurno biti još veća odskočna daska u karijeri.

On je prve fudbalske korake napravio u Srpcu u školi fudbala Drim tim, pod vođstvom trenera Dražena Dragosavljevića sa kojim je učestvovao na mnogim turnirima u zemlji i inostranstvu i osvojio brojne nagrade. 

Đogiću je pripalo i priznanje za najboljeg mladog fudbalera do 18 godina na izboru najboljih sportista opštine Srbac za prošlu godinu, u organizaciji Radio Srpca, a pod pokroviteljstvom Opštine Srbac.

Opština Srbac